7. nagrada vector 2020 za inovativna rješenja opskrbe energijom – energetske lance!

Moderni polimerski lanci opskrbe energijom predstavljaju pupčanu vrste svake automatizacije. Oni osiguravaju sigurnu opskrbu energijom, podacima, signalima i medijima, dok su kontinuirano u radu. Od kranova do alatnih strojeva, od industrijskih robota do labaratorijske tehnologije, oni su univerzalno primjenjivi.

Nagrada vector dodjeljuje se za kreativne aplikacije, uključujući upotrebu sustava za opskrbu energijom u obliku energetskih lanaca sa kabelima i crijevima.

Zlatna nagrada vector: certifikat i novčana nagrada u visini 5.000,00 EUR

Srebrna nagrada vector: certifikat i novčana nagrada u visini 2.500,00 EUR

Brončana nagrada vector: certifikat i novčana nagrada u visini 1.000,00 EUR

Dobitnici nagrade vector 2018

1. Zlatni vector: roboti za trupove zrakoplova

Dva robota vrše bušenje i postavljanje zakovica trupova zrakoplova. Dva energetska lanca su postavljena na svakoj strani kraka robota. Rezultat toga je unaprjeđena dostupnost unatoč kompleksnim geomterijama i velikom broju vođenih kabela i crijeva. Prednosti: Veći radni prostor i neutralizirana kolizija između trupa i aktivnog dijela robota.

2. Srebrni vector: sustav za navodnjavanje

Kolibri (Hummingbird) je višenamjenski alat za poljoprivredu za navodnjavanje I rasipanje gnojiva na poljima. Ovisno o zahtjevima, mogu se koristiti vlakanski optički kabeli, bus kontrolni kabeli I crijeva. Oni se vode u energetskom lancu u sustavu micro flizz iz njemačke kompaniej igus, kompletnom sustavu u kojem energetski lanci prolaze u aluminijskim profilima.

3. Brončani vector: dizalo za putnike

Thyssenkrupp Elevator je zamijenilo konvencionalnu užad sa linearnim motorima. Linearni pogon i šipka vodilica mogu se rotirati za 90°. Energetski lanci se po prvi puta mogu koristiti u odsjeku dizala za tajvu primjenu I jamče potreban prijenos energije i podataka rotirajućoj platformi.

Registracija & uvjeti sudjelovanja

Natjecanje vector za aplikacije plastičnih energetskih lanaca će biti ocijenjeno od strane neovisnog suda sastavljenog od profesionalaca iz područja istraživanja, trgovinskog tiska i proizvodnje. Ono što se traži su rješenja primjena koja su implementirana u industriju I koja karakteriziraju tehnička I gospodarska efikasnost, kao I inovativnost I kreativnost. Primjene koje uključuju upotrebu energetskih lanaca od čvrste plastike I plastičnih komponenata, uključujući sve mješavine ovih tvari, su dopuštene.

Zadnji rok za prijavu 28. veljače 2020.

Prijave putem Interneta:

www.igus.hr/vector

Detaljnije informacije pronađite u sljedećem dokumentu.