chainflex Profinet kabeli osiguravaju pouzdan prijenos podataka u pokretnim aplikacijama!

Napredno istraživanje: igus je novi član Profibus Nutzerorganisation e.V.

Profinet je vodeće svjetsko komunikacijsko rješenje temeljeno na Ethernetu za industrijsku automatizaciju. I velika količina podataka može sebrzo i sigurno prenijeti zahvaljujući komunikaciji u stvarnom vremenu. Kako bi unaprijedila istraživanje tehnologije Profinet u pokretnim aplikacijama, njemačka kompanija igus se sada pridružila Profibus Nutzerorganisation e.V. kao specijalist za kabele.

Prema rezultatima istraživanja IHS Markita, Profinet je industrijski Ethernet komunikacijski sustav. Na temelju novoinstaliranih čvorova, Profinet je u 2018. godini postigao tržišni udio od gotovo 30 posto. Tehnologiju je razvio Profibus Nutzerorganisation e.V. (kratica PNO). "Zbog sve veće važnosti Profineta u pokretnim aplikacijama u industriji, sada smo se pridružili Profibus Nutzerorganisation eV-u kao stručnjak za kabele. Ovdje želimo dodatno unaprijediti razvoj tehnologije", kaže Andreas Muckes, voditelj odjela chainflex kabela. "Dakle, kupac može biti siguran da naša rješenja za kabele uvijek ispunjavaju trenutne električne potrebe." Profinet nudi jasne prednosti za industriju: velika količina podataka može se prenijeti do 100 Mbit/s na temelju Ethernet protokola.

No, to također znači da se strojevi i kabeli moraju sve dinamičnije kretati u kompaktnom instalacijskom prostoru: izazov za standardne kablove. Stoga igus razvija kabele koji su posebno pogodni za upotrebu u energetskim lancima i na robotima već više od 25 godina. Samo za Profinet, igus nudi devet vrsta kabela za različite scenarije primjene.

Bez obzira na linearno kretanje ili torziju, kabel će zasigurno trajati

Chainflex Profinet kabeli dostupni su u četiri materijala plađta, četiri radijusa savijanja i dva torzijska kuta. Asortiman proizvoda igus nudi rješenja za male instalacijske prostore, maksimalne brzine i trodimenzionalne pokrete do ± 360 stupnjeva/m na robotu ili u slobodnom pokretu. Kabeli imaju niz odobrenja poput UL, NFPA, EAC i CTP i dostupni su u željenoj duljini izravno sa zaliha. Svi kabeli također su podvrgnuti opsežnoj seriji testova u vlastitom labaratoriju tvrtke od 3.800 četvornih metara.

Tamo je, na primjer, Profinet kabel CFBUS.LB.060 dovršio više od 65 milijuna hodova sa polumjerom savijanja od 63 mm. Zahvaljujući brojnim laboratorijskim rezultatima, fleksibilni kabeli imaju 36-mjesečno funkcionalno jamstvo, što je jedinstveno u svijetu. Na zahtjev, oni su također dostupni potpuno konfekcionirani, na primjer, sa M12 okruglim priključkom iz Telegärtnera.

Više informacija o tehnologiji Profinet i chainflex profinet kabelima pogledajte na https://www.igus.eu/info/unharnessed-cables-profinet!