CRC energetski lanac - posebno dizajniran za "čistu sobu"

Potpuno zatvoreno i otporno na abraziju – ISO Class1 cleanroom e-chain iz Igusa. Potražnja za "cleanroom" aplikacijama sve je veća u raznim industrijama. Tehnički zahtjevi komponenti koje se koriste u tim aplikacijama također rastu. Nužan je sustav opskrbe energijom u pokretnim aplikacijama koji je otporan na abraziju.  Iz tog razloga Igus je razvio CRC energetski lanac za "čistu sobu" (Clean Room Chain) pomoću kojeg se može spriječiti kontaminacija. On smanjuje broj potencijalnih čestica koje nastaju kao posljedica abrazije.

Zatvaranjem energetskog lanca cijeli sustav postaje otporan na abraziju. Sve komponente, uključujući pričvrščivače kabela i priključne elemente omogućavaju hermetički zatvoreni interijer te se na taj način osigurava kompatibilnost za "čiste sobe", čak i pod velikim opterećenjima.

Fleksibilni vanjski pokrivač omogućava ne samo pouzdan rad sustava opskrbe eneregijom, već i jednostavno održavanje i pregled kabela, jednostavnim otvaranjem mehanizma.

Moguće su i velike brzine i ubrzanja, kao kod npr. "pick-and-place" aplikacija. Kompletan sustav, energetski lanac sa chainflex kabelima sa plaštom od materijala sa slabom abrazijom, može pouzdano raditi i u takvim uvjetima.

Najbolje ocjene

Zahvaljujući navedenim svojstvima, "CRC cleanroom" energetskom lancu dodijeljena je klasa DIN ISO class 1 od strane IPA Fraunhofer istituta, bez posebnih ograničenja. Na taj način zadovoljava uvjetima za upotrebu u najzahtjevnijim aplikacijama, kao u npr. medicini,  industriji  proizvodnje poluvodiča i automobilskoj industriji.

Trenutno se nude dvije standardne unutarnje širine (38 i 103mm). Unutarnja visina je 24, a vanjska 59 mm. Minimalni radijusi savijanja su 150mm, 175, 200, 225 i 250mm.

Kao i za sve tipove e-lanaca, Igus nudi besplatne 3D CAD crteže koji se jednostavno mogu integrirati u nacrte.

O Igusu:

Igus GmbH je vodeći svjetski proizvođač u području sustava energetskih lanaca i polimernih kliznih ležajeva. Obiteljska tvrtka sa sjedištem u Kölnu, sa predstavništvima u 35 zemalja i partnerima u 80 zemalja, sa 2.950 zaposlenika te između 1.500 i 2.500 novih proizvoda svake godine. Igus je 2014 godine imao promet od 469 milijuna Eura. Igus rukovodi najvećim laboratorijem u industriji kako bi kupcima mogao ponuditi inovativna i specijalna rješenja i proizvode, i to u najkraćem vremenskom roku.