Chainflex Ethernet kabel za 15 milijuna torzijskih pomaka do 360 stupnjeva i brzi prijenos podataka na 6-osne robote!

U proizvodnji velikih opsega industrijski roboti su posvuda. Oni osiguravaju brzu automatizaciju procesa i time osiguravaju ekonomičnost u tvrtkama. Njemačka kompanija igus je razvila novi dugotrajni Ethernet kabel, CFROBOT8.PLUS, kako bi se osiguralo da robotska komunikacija između osi, upravljačkog sustava i nadređenih sustava funkcionira besprijekorno, čak i pod ekstremnim opterećenjem. Nova serija kabela već je nekoliko godina testirana pod torzijom u vlastitom in-house laboratoriju i radi apsolutno bez grešaka više od 15 milijuna ciklusa.

Broj robota koji se koriste u proizvodnji brzo raste. Prema procjeni Međunarodne federacije robotike (IFR), više od 3 milijuna industrijskih robota će djelovati širom svijeta do 2020. samo kako bi pokrenuli automatizaciju u proizvodnji. Ujedno se povećavaju i zahtjevi za sigurnom komunikacijom između robota, osi, upravljačkih sustava i nadređenih sustava. Iz tog razloga njemačka kompanija već više od pet godina radi na razvoju Ethernet kabela za ekstremno trodimenzionalno naprezanje i siguran prijenos podataka između komponenti robota. Sa novim robotskim kabelom, igus je postao jedini proizvođač u svijetu koji nudi izdržljiv i testiran torzijski kabel sa zaliha, do +/- 360 stupnjeva torzionog kuta i tako popunjava prazninu na tržištu.

Savitljivi kabeli, testirani, sa garancijom

CFROBOT8.PLUS kabel testiran je na torziju u našem ispitnom laboratoriju veličine 2.750 kvadratnih metara - u seriji igus triflex energetskih lanaca za trodimenzionalne pokrete - sa više od 15 milijuna ciklusa. Rezultat toga je da električne značajke Ethernet komunikacije funkcioniraju besprijekorno. Ispitne serije još uvijek traju kako bi se odredio očekivani maksimalni vijek trajanja. Konačne rezultate o maksimalnom radnom vijeku njemačka kompanija igus očekuje za nekoliko godina. igus već više od 30 godina razvija i testira kabele u najvećem industrijskom laboratoriju, koji su posebno dizajnirani za upotrebu u energetskim lancima. Sa više od 2 milijarde ispitnih ciklusa i preko 1.4 milijuna električnih testova godišnje, igus se smatra proizvođačem br. 1 za kabele za kretanje u energetskim lancima („plastičnim gusjenicama“). igus je jedini proizvođač u svijetu koji daje garanciju do 36 mjeseci za cijeli raspon kabela chainflex, uključujući i novi CFROBOT8.PLUS.