igus predstavlja novu generaciju inteligentnog kabela!

CF.Q modul provjerava i procjenjuje podatke kabela u stvarnom načinu i obavještava kada je pravo vrijeme za zamjenu.

Kompanija igus unaprijedila je svoj inteligentni kabel. Iskustvo kupaca u industriji automobilskih i alatnih strojeva pružilo je važne uvide u razvoj ove nove generacije kabela. Novi CF.Q modul u kombinaciji s isenseom koristi nove potencijale digitalizacije i umrežavanja kako bi se održavanje olakšalo i učinilo učinkovitijim, čime se štedi novac.

U srcu svakog inteligentnog kabela iz igusa je složeni senzor nazvan CF.Q. Uz pomoć modula, električna svojstva mogu se testirati u dodatnim mjernim jezgrama i kontinuirano uspoređivati sa postojećim empirijskim vrijednostima chainflex kabela. Oštećenja uzrokovana savijanjem ili ekstremnim opterećenjima mogu se pouzdano detektirati. Osim toga, vodeće vrijednosti za kablove mogu se unaprijed odrediti. Ukoliko je instaliran CF.Q modul, obavještava kupca aktiviranjem normalno zatvorenog kontakta kada se ove unaprijed definirane vrijednosti električnih parametara mijenjaju.

Međutim, "istinita" inteligencija kabela je u detaljima. Samo kombinacija empirijskih vrijednosti i mjerenja u stvarnom vremenu omogućuju korisnicima precizna predviđanja održavanja za svoje kabele - posebno u dinamičnom proizvodnom okruženju. To je omogućeno od strane aplikacije industrje 4.0 pod nazivom isense-online. Uspoređuje zabilježene vrijednosti u stvarnom vremenu kabela i empirijske vrijednosti koje postoje u bazi podataka, a ukoliko otkrije fluktuacije, potiče operetarea postrojenja da pokrene održavanje. I to je doista učinjeno prije nego što se šteta dogodi i zatvaranje postrojenja postane rizik.

Predvidljivo održavanje smanjuje potrebe za održavanjem

Nova generacija CF.Q modula sada je prikladna za montažu sklopnih ormara zahvaljujući “top-hat rail” kućištima i nude dodatnu fleksibilnost za električne inženjere u pogledu integracije i rukovanja. Osim toga, moduli su prikladni za bilježenje podataka zahvaljujući utoru za SD karticu. Izlaz mjerenih vrijednosti na serijskom sučelju također je integriran kao standard. Klijenti koji žele dobiti precizan uvid u snimljene izmjerene vrijednosti mogu to učiniti tako da se spoje na sustav isense-online putem detaljnog prikaza. U svakom slučaju, korisnik ima pristup širokom rasponu komunikacijskih kanala i opcijama izvješćivanja.

Preporuke održavanja ili predstojeći kvarovi prikazani su u klasičnom pregledniku oosbnih računala, kao i na svim mobilnim uređajima kao što su tableti i pametni telefoni. Za timove za održavanje i menadžere proizvodnje inteligentni igus kabeli dovode do pomaka paradigme u održavanju i servisiranju putem preciznog predviđanja. Zahvaljujući industriji 4.0 i aktivnoj integraciji pametnih tehnologija, održavanje budućnosti postaje predvidljivo, a time i učinkovitije. Senzori i isense-online aplikacija mogu se koristiti u svim indsutrijama. Pomoću beta uređaja IS.CF.Q.03.01.0., koji je dostupan sa skladišta, korisnici mogu pokrenuti vlastiti beta test projekt i još više pripremiti svoje proizvodne procese za digitalizaciju i pametne tvornice.

Pogledajte fleksibilne kabele iz naše ponude! Također, javite nam se za besplatne uzorke fleksibilnih kabela na hennlich@hennlich.hr!