Lako pomičite velika opterećenja sa igus kugličnim transportnim jedinicama, bez potrebe za podmazivanjem!

Napredne polimerne kuglične transportne jedinice koje ne trebaju podmazivanje osiguravaju siguran transport osjetljivih dobara, kao što je hrana.

Lako pomičite velika opterećenja sa igus kugličnim transportnim jedinicama bez podmazivanja

Napredne polimerne kuglične transportne jedinice za transportne stolove osiguravaju pet puta veću nosivost.

Kuglični stolovi koriste se ako se u različitim smjerovima prevozi osjetljiva ili teška roba. Opremljeni novim polimernim kugličnim transportnim jedinicama iz igusa, osiguravaju brz transport. Kuglične transportne jedinice izrađene od plastičnog xirodur B180 visokih performansi apsorbiraju opterećenja do 500 N, ne trebaju podmazivanje i održavanje. Kuglice od nehrđajućeg čelika unutar valjaka omogućuju nesmetan rad.

Kuglični stolovi koriste se tamo gdje se od A do B prevoze osjetljivi ili teški tereti: predmeti kao što su ploče sa krugovima, hrana, roba u zračnim lukama, staklene ploče ili roba u industriji obrade lima. Upotrebom kugličnih transportnih jedinica u transportnim stolovima, tereti se mogu brzo i jednostavno prenijeti u bilo kojem smjeru. Nove kuglične transportne jedinice iz igusa izrađene su od polimera visokih performansi koji osiguravaju nesmetan transport, čak i pri velikim opterećenjima. Za napredne polimerne kuglične transportne jedinice, igus koristi svoj dokazani materijal, xirodur B180.

Budući da su dimenzionalno identične metalnim kugličnim transportnim jedinicama, gdje se sva sličnost završava, igus jedinice ne trebaju podmazivanje i održavanje. Korištenjem plastičnih kuglica, upotreba novih valjaka posebno je prikladna za prijevoz osjetljive robe. Još jedna prednost u odnosu na metal: kuglične transportne jedinice mogu se koristiti u bilo kojem položaju ugradnje, bilo da je to horizontalno, vertikalno ili od gore, što sada proširuje područje primjene i na industriju namještaja.

Pet puta više nosivosti zbog novog dizajna

Optimizirane polimerne transportne jedinice imaju novi interijer kućišta, tako da sada mogu podnijeti i do pet puta više opterećenja nego prije. Kuglične transportne jedinice trenutno su dostupne u tri instalacijske veličine i, ovisno o njihovoj veličini, mogu izdržati aksijalno opterećenje od 150 do 500 N. Zbog svog materijala, vrlo su otporne na abraziju, imaju dugi radni vijek i imaju električnu izolaciju. Valjci se montiraju jednostavnim pritiskanjem u kućište. Ukoliko korisnik želi dodatno učvrstiti kugličnu transportnu jedinicu od polimera, igus nudi stezni prsten za dodatnu sigurnost. Po potrebi, pomoću staklenih kuglica u kućištu, kuglične transportne jedinice mogu se sastaviti po želji kupca pojedinačno kao potpuno bezmetalno i stoga nemagnetno rješenje.