Novi igus kabel za SEW i Siemens motore: visoko fleksibilni hibridni kabel za energetske lance, dostupan uz garanciju od 36 mjeseci!

Ukoliko korisnik traži fleksibilan upravljački kabel, igus nudi najisplativije tehničko rješenje. Za motore SEW-a i Siemensa, njemačka kompanija igus sada je razvila novi hibridni kabel CF280.UL.H za posebnu upotrebu u energetskom lancu. Korisnici intralogistike, konstrukcije alatnih strojeva ili automobilske industrije sada se mogu osloniti na rješenje sa jamstvom od 36 mjeseci, odmah spremno za spajanje!

Kako bi “pogonili” motore, mnogi inženjeri se sve više susreću sa hibridnim kablovima. U tim pogonskim rješenjima, opskrba energijom i ostale funkcije rade na jednom kabelu. Na primjer, proizvođač motora Siemens zamjenjuje enkoder kabel sa BUS elementom i dodaje ga energetskim jezgrama.

Time se eliminira potreba za kabliranjem sa posebnim mjernim sustavom kabela za enkoder. igus je sada proširio svoju seriju povoljnih hibridnih kabela sa CF280.UL.H kabelom, koja je pogodan za motore SEW i Siemens. Novi visoko fleksibilni kabel posebno je dizajniran za upotrebu u energetskom lancu. Prikladan je za primjene do promjera savijanja od 10 x d u svim industrijskim sektorima, od strojnih alata i automobilske industrije do intralogistike.

Čak ni temperature od -25 stupnjeva do +80 stupnjeva Celzijevih ne predstavljaju problem za kabel. Ovisno o proizvođačevim specifikacijama, novi hibridni kabel ima crni ili narančasti vanjski plašt otporan na ulje, rashladnu tekućinu i plamen.

Pleteni štit sa visokom pokrivenošću osigurava dobru EMC zaštitu kabela tijekom dugog radnog vijeka. igus redovito provodi kontinuirana ispitivanja na svim područjima kabela. U nizu testova na 7,5 x d, hibridni kabeli su “preživjeli” više od 8 milijuna ciklusa bez oštećenja. Još jedna prednost nove serije kabela je što ima američko UL odobrenje, kao i EAC i CTP certifikat za rusko tržište.

Kabel odmah spreman za spajanje

Zahvaljujući zahtjevu kupaca, igus koristi sve svoje kabele sa odgovarajućim konektorom in-house. Sa više od 4.200 dostupnih upravljačkih kabela izrađenih u skladu sa 24 standarda proizvođača, kupac uvijek pronalazi najisplativiji kabel za svoju primjenu. Svi kabeli se testiraju nakon konfekcioniranja. Testiranjem svih chainflex kabela tijekom kretanja u stvarnim uvjetima, igus je stekao jedinstveni položaj kao jedini proizvođač na tržištu koji nudi 36-mjesečno jamstvo na cijeli raspon kabela.