Novi linearni sustav pametne plastike mjeri trošenje ležajeva tijekom rada i daje rano upozorenje. Održavanje se može planirati!

Zahtjevi za održavanje identificirani unaprijed, sa novim pametnim linearnim vodilicama!

Inteligentni igus senzor prati trošenje uložaka linearnih ležaja, povećavajući pouzdanost.

Otkrivanje trošenja uložaka u linearnim sustavima u ranoj fazi bio je cilj igus inženjera, koji su sada razvili novu inteligentnu linearnu vodilicu. Senzor u ulošcima ležaja mjeri individualno odredivu granicu trošenja i aktivira alarm kada se isto dostigne. Navedeno omogućuje planiranje održavanja unaprijed i izbjegavanje neočekivanog kvara sustava.

Kada trebam promijeniti svoj ležaj? Ovo pitanje postavljaju operatori sustava koji koriste linearne robote i linearne sustave 24 sata dnevno. Od stroja za pakiranje i industrije za preradu stakla do alatnih strojeva. Linearne vodilice moraju izdržati ekstremna opterećenja. Kako bi se otkrilo rano trošenje kliznih ležajeva bez podmazivanja, izrađenih od plastike visokih performansi i planiranje održavanja unaprijed, igus je razvio novi pametni sustav za svoje linearne sustave drylin. Nova tehnologija pametne plastike mjeri trošenje ležajeva otpornih na prašinu i prljavštinu i daje korisniku signal kada se dostigne granica trošenja.

Patentirana tehnologija za praćenje trošenja

Nova inteligentna i patentirana tehnologija osigurava mjerenje trošenja ležaja u svim smjerovima. Da bi se to postiglo, igus integrira senzor u ležaj koji šalje izmjerene podatke u ICOM. Komunikacijski modul prikuplja podatke svih pametnih senzora, obrađuje ih i prosljeđuje ih. Korisnik može preuzeti nadzor sa terminalnim uređajem po svom izboru i stoga uvijek provodi održavanje, popravak i zamjenu.

Brza zamjena direktno na tračnici

Promjena ležaja je prilično jednostavna! Linearna os ili višeosno postolje sa pogonom zupčastog remena ne treba biti demontirano, obzirom da se zamjena vrši direktno na traci. Linearni klizni ležaj se može mijenjati u najkraćem mogućem roku te smanjuje vrijeme mirovanja na minimum. Sustav se može vratiti u rad unutar nekoliko minuta.

Sa tehnologijom zamjene pametnog ležaja, ležaj se može mijenjati u sekundi izravno na tračnici.