Novi sustav energetskih lanaca GLV za vertikalni hod - sigurno, tiho i pouzdano kretanje kabela!

7 m/s vertikalni hod: igus vodi kabele sigurno & tiho uz pomoć energetskih lanaca (“plastičnih gusjenica”, “vodiča kabela”)

Otvoren, lagan i skladan GLV dizajn smanjuje težinu i buku u intralogističkim aplikacijama!

Za visoko dinamične primjene u intralogistici, brzine od 7 m/s više nisu neuobičajene. Kako bi se osiguralo da vertikalno pokretni energetski lanci budu sigurni  na mjestu, igus je razvio tzv. sustav  vodilica kabela pod nazivom"guidelite vertical" (GLV). GLV kombinira sigurnost s malom težinom i jednostavnom montažom za maksimalnu dinamiku kretanja. Otvoreni dizajn također smanjuje rezonanciju, a time i buku.

Vodiči za energetske lance naširoko se koriste u industriji, osobito za dugi hod, pri čemu gornje kretanje energetskog lanca "klizi" na nižem kretanju. Međutim, za vertikalne primjene, "vodilice kroz" nisu potrebne sve dok je dinamika niska. Energetski lanac jednostavno slijedi gravitaciju. Međutim, to se rijetko odnosi na moderne sustave. Pri brzinama iznad 7 m/s, energetski lanci moraju pružiti visoku sigurnost kako bi spriječili nesreće.

Do sada su se kao vodilice kabela ("gusjenice kabela") koristili praktički zatvoreni vodiči izrađeni od limova. Međutim, ova “kućišta” su bila teška i skupa za prilagodbu. Osim toga, zatvoreni dizajn stvara rezonantno tijelo koje pojačava radnu buku energetskog lanca. GLV rješava upravo ove izazove, a svojim dizajnom kombinira miran rad i jednostavno montažu uz visoku sigurnost u upotrebi sa iznimno dinamičnim podiznicima i dizalom.

Jednostavna montaža, niska razina buke

Prije osam godina, sa serijom guidelok, igus je pokrenuo vodilicu kabela koja eliminira sve nedostatke lima ili aluminijskog kanala. Njemačka kompanija igus razvila je novu vodilicu kabela GLV za čisto vertikalne primjene pomoću određenih komponenti ovog uspješnog sustava. Kao i kod guidelok-a, igus ne koristi zatvoreni kanalski lim za vođenje energetskog lanca, već otvorene vodilice izrađene od plastike sa duljinom sustava od 2.000 milimetara.

Ovaj otvoreni dizajn smanjuje rezonancu i pomaže pri niskom održavanju buke u energetskom lancu pri velikim brzinama do 7 m/s. Daljnje prednosti su uspješna apsorpcija vibracija, kao i lagana montaža, pri čemu posebni vijak osigurava da se tračnice mogu pričvrstiti samo jednom rukom, a ne zahtijeva protuobravljanje. Ukoliko se kabeli ili energetski lanac oštete - na primjer, dijelovi koji ispadaju - otvoreni dizajn vodilice kabela omogućuje brzu detekciju i jednostavan pristup oštećenoj površini. Popravci se mogu obaviti vrlo brzo i jednostavno. Korištenje plastičnih šina također smanjuje ukupnu težinu kanala i smanjuje troškove prijevoza.

Za više informacija o plastičnim gusjenicama kabela iz naše ponude, molimo kontaktirajte nas na broj 01/3874 334! 

Također, podsjećamo na naše besplatne uzorke energetskih lanaca (vodilica kabela), ali i fleksibilnih kabela sa jamstvom do 36 mjeseci, kako biste se uvjerili u njihovu kvalitetu! Za besplatne uzorke, molimo kontakirajte nas na e-mail hennlich@hennlich.hr ili na gore navedeni telefonski broj!