Opskrba energijom u svim smjerovima uz novi energetski lanac e-spool standard iz igusa!

Odmotajte 21 metar kabela i crijeva sigurno bez motora!

Bilo na visinama, ravno na tlu ili na dubini, uz e-spool bubanj sa kabelima igus nudi opskrbu energijom za različite scenarije primjene. Kompaktan, opružni sustav može sigurno voditi energetske, medijske ili optičke podatkovne kabele. Kako bi korisnicima omogućio pristup sustavu energetskih lanaca čak i za dulje dužine, igus je razvio novi standard. Zahvaljujući optimiziranom dizajnu, e-spool sada može produžiti kabele i crijeva do 21 metar bez potrebe za motorom.

U tehnologiji za pozornice, na naftnim platformama ili u procesnim dizalicama – e-spool energetski lanac se može koristiti za kretanje gdje se kabeli moraju sigurno kretati u uskom prostoru. Kompaktni sustav energetskog lanca iz igusa je alternativa klasičnom bubnju za kabele, ali sa dvije velike razlike: e-spool je jedino rješenje koje može nositi ne samo energiju, nego i sve medije kao što su podaci, komprimirani zrak i tekućine.

e-spool energetski lanac u jednom povezuje dva različita sustava opskrbe energijom. Standardni energetski lanac, koji je vođen valjkastom vodilicom, sa integriranom oprugom uvijek osigurava ispravnu duljinu i napetost sustava eneregteskog lanca. igus twisterband odgovoran je za rotacijska kretanja. Ova posebna struktura omogućuje kretanje u svim mogućim smjerovima. Još jedna razlika: e-spool ne treba skupi prsten za klizanje. To znači da se najrazličitiji kabeli mogu kontinuirano povezivati u ograničenom prostoru u sustavu, te se također mogu zamijeniti ili dodati u bilo koje vrijeme. Kako bi pomogao korisnicima da se vrate na praktično rješenje energetskih lanaca za dugi hod, igus je razvio novi e-spool standard za 21 metar.