Povoljna automatizacija sa igus plastičnom rukom i online platformom! Povoljni roboti za Vašu primjenu!

Od "rohbota" do robota: Povoljna automatizacija sa igus plastičnom rukom i online platformom.

robolink artikulirane ruke i koncept digitalne platforme olakšavaju početne korake u svijetu ekonomične automatizacije.

Povoljna automatizacija - za samo nekoliko tisuća eura - to je upravo ono što mnogi korisnici žele. Ali ostvarivanje želja često je težak zadatak: koji proizvodi idu zajedno? Koliko je dobro rješenje? Tko me može podržati? Na sajmu u Hanoveru 2019, njemačka kompanija igus predstavlja dva nova pristupa: novi rohbot od 4 do 5 osi (h za poluproizvod) izrađen od plastike i model online tržišta za dobavljače i korisnike.

Razlozi za korištenje povoljne automatizacije su jednako različiti kao i aplikacije. Strojarske tvrtke i proizvođači robota žele izgraditi vlastite proizvode sa nekoliko povoljnih dijelova; proizvodni pogoni sa vlastitim automatizacijskim sustavima biraju "polu-gotove" robote (kao "rawbots") i prilagođavaju sustav upravljanja i komponente svojim standardima. Male tvrtke, naprotiv, žele koristiti gotove sustave jednostavno i, prije svega, vrlo povoljno. igus uzima u obzir ove različite zahtjeve i predstavlja nove hardverske komponente u obliku "rohbot" koncepta, kao i model digitalnog tržišta za prve jednostavne korake u svijetu ekonomične automatizacije.

Artikulirane ruke sa novim dizajnom

Osnovni "rohbot" koji igus nudi ovom rastućem segmentu tržišta je temeljni elektromehanički okvir u obliku robolink 4- ili 5-osne artikulirane ruke, delta robota ili Cartesian robota. Zahvaljujući modularnom principu, mogu se sastaviti robotski sustavi bez podmazivanja i bez održavanja za svaku primjenu. Motori, zupčanici, energetska elektronika, upravljački sustav, GUI - sve se može slobodno odabrati.

Na sajmu u Hannoveru 2019, igus predstavlja najnoviji asortiman robota sa artikuliranim rukama. Kompaktna i lagana artikulirana ruka sveobuhvatno koristi prednosti koje nudi igus plastika: lagana, bez podmazivanja i bez održavanja, izdržljiva i isplativija u proizvodnji. Kao rezultat toga, mogu se stvoriti male, konfigurabilne količine, kao i velike količine za strojarske tvrtke i proizvođače robota. Razmak novih ruku dodatno je smanjen kao rezultat plastičnog dizajna, inovacije koja omogućuje veću preciznost robolink-a. Zahvaljujući integriranim kabelskim vodovima, kabeli se usmjeravaju unutar najnovije izvedbe kućišta. Time se smanjuje prostor potreban za ugradnju i pripremaju artikulirane ruke za opću upotrebu, kao I u području suradnje između ljudi i robota (HRC). Nova DC artikulirana ruka može se konfigurirati pojedinačno i, ovisno o vrsti primjene, može biti opremljena hvataljkama, fotoaparatima ili senzorima širokog raspona proizvođača.

Od pojedinačne komponente do potpunog rješenja za automatizaciju

Svrha digitalnog tržišta je pomoći klijentu da pronađe i integrira pravo rješenje za automatizaciju koje je potrebno za njegovu primjenu. Bez obzira na to želi li on sam izgraditi nešto sa pojedinim komponentama ili traži isplativo gotovo rješenje. Klijenti bez ikakvog znanja o robotici koji žele lako automatizirati ručne zadatke, kao i profesionalci koji zajedno pripremaju svoje vlastito specifično rješenje. Za dobavljače, online model nudi jednostavan pristup brzo rastućem tržišnom segmentu.