Preko 370 vrsta chainflex kabela iz igusa za sigurnu i dugotrajnu opskrbu energijom i podacima na moru!

Pouzdani po vjetru, valovima i svim vremenskim uvjetima: DNV GL certificirani kabeli za energetske lance!

Naftne bušotine, postrojenja za proizvodnju plina, vjetroelektrane, luke ili brodske dizalice: ove aplikacije imaju vrlo posebne zahtjeve za sigurnu energiju i prijenos podataka. Njemačka kompanija igus jedini je proizvođač za razvoj, ispitivanje i certifikaciju kabela u skladu sa DNV GL za upotrebu u pomorskim energetskim lancima. Danas kupci imaju pristup do više od 370 kontrolnih, servo, motornih i robotskih kabela, kao i bus, podatkovnih, encoder i optičkih kabela za sigurnu upotrebu u pomorskim aplikacijama.

Oceani su dugo bili dio svjetskog gospodarstva putem vjetroelektrana i svjetskog teretnog prometa. Offshore tvrtke se suočavaju sa sličnim izazovima kao i njihovi kopneni partneri. Na primjer, u iskorištavanju i transportu sirovina na moru, rast troškova u posljednjih nekoliko godina se značajno povećao, tako da je automatizacija postala iznimno važna i u offshore sektoru.

chainflex kabeli iz igusa pomažu tvrtkama da jamče potrebnu opskrbu energijom i podacima, čime se generiraju značajne uštede. Ovo započinje jednostavnim planiranjem pomoću odobrenih kabela, nastavlja se jednostavnim instalacijama i završava radom bez zastoja i bez održavanja, čak i u ekstremnim uvjetima.

Otporni na ulje, sunce i morsku vodu

Offshore tvrtke i njihovi dobavljači koji razmišljaju o proširenju svojih obnovljivih tehnologija ili pripremi svoje trgovačke flote za budućnost, sada imaju na raspolaganju više od 370 DNV GL certificiranih kabela. Ovi kabeli su dizajnirani za vrlo dinamičnu upotrebu u energetskim lancima, za siguran rad na moru. Zajedno sa DNV GL, igus je razvio potpuno nove metode ispitivanja i standarde za dinamički korištene kabele u energetskim lancima. Osim opsežnih postupaka ispitivanja u skladu s DNV GL, kabeli su također testirani u stvarnim uvjetima u igus laboratoriju za ispitivanje, koji se prostirae na površini od 2.750 četvornih metara.

Stoga igus kabeli imaju jedinstveno jamstvo za do 10 milijuna poteza u energetskim lancima, fleksibilni su u smislu podnošenja radnih temperatura do -40 ° C i također su otporni na UV zračenje. Osim otpornosti na morsku vodu, kabeli pouzdano rade i pod utjecajem ulja (nafte). Kabeli su otporni prema MUD NEK606, koji omogućuje pumpanje na bušotinama bez održavanja i također predstavlja sigurnost operatera. Posebno dizajnirani za kretanje u energetskim lancima, kablovi pouzdano obavljaju svoje zadatke, bez obzira na duljinu putovanja ili opterećenje koje treba premjestiti.

chainflex kabeli osiguravaju pouzdan rad pomorskih instalacija

Sa chainflex kabelima, konstruktori postrojenja uživaju maksimalnu slobodu za projektiranje kabela i energetskih lanaca, budući da praktički ne postoje ograničenja u područjima primjene - bilo pod vodom ili na površini, bilo pod stalnim sunčevim svjetlom ili kod dugotrajne hladnoće. Korištenje odobrenih chainflex kabela znači siguran i stabilan rad offshore instalacija za sve one koji su odgovorni za ispravno vođenje pogona u brodogradilištima, dobavljače opreme ili proizvodne tvrtke.

370 certificiranih chainflex kabela jedini su DNV GL odobreni kabeli za energetske lance na offshore tržištu.