Sa 3D kalupima za ubrizgavanje, kupci sada imaju izbor od 50 iglidur materijala koji ne trebaju podmazivanje i održavanje!

igus proizvodi specijalne dijelove dobivene injekcijskim prešanjem iz printanog kalupa!

Pomoću 3D printanog alata za injekcijsko prešanje, igus kupcima nudi novu mogućnost za proizvodnju dijelova i malih serija bez potrebe za podmazivanjem i održavanjem. Kupci sada mogu odabrati iz cijelog asortimana od 50 vrsta iglidur plastike visokih performansi - uključujući specijaliste za visoko opterećenje, kontakt s hranom, podvodnu primjenu ili visoke temperature te dobivaju posebne dijelove za pokretne aplikacije u samo 2 do 5 dana.

Injekcijsko prešano, printano ili strojno obrađeno – specijalist za pametnu plastiku igus korisnicima nudi širok raspon mogućnosti za dobivanje svojih dijelova, kao što su zupčanici ili klizni ležajevi, brzo i ekonomično I bez potrebe za podmazivanjem. igus također nudi mogućnost brzog rješavanja teških tehničkih izazova pomoću trodimenzionalnog kalupa - i sada sa svim testiranim i provjerenim iglidur materijalima.

Budući da je proizvodnja kalupa injekcijskim prešanjem od čelika relativno skupa, traje duže i samo je financijski opravdana u proizvodnji velikih količina, posebna tribo rješenja mogu se proizvesti sa printanim kalupom u roku od 2 do 5 dana uz do 80% uštede u proizvodnji, dok se mogu proizvesti i male količine.

Proizvodnja malih serija povoljno i brzo

Materijal željenog posebnog rješenja uvijek određuje i materijal i proizvodni proces printanog kalupa. Od raspoloživosti 50 tribološki optimiziranih iglidur materijala čiji se radni vijek može izračunati online, korisnici su slobodni odabrati pravi materijal za svoj posebni dio; bilo da se radi o visokoj temperaturi ili visokoj opterećenosti, igus ima pravi materijal visokih performansi. Na primjer, iglidur G je sveobuhvatne primjene, dok se iglidur X preporuča za primjene gdje je prisutna dugotrajna temperatura do 250 °C.

Ovisno o materijalu odabranom za injekcijsko prešanje, kalup se proizvodi pomoću odgovarajućeg 3D printanja, a zatim se odmah koristi u stroju za injekcijsko prešanje. Tako su jednostavni posebni dijelovi spremni za otpremu u roku od nekoliko dana. Posebna struktura materijala printanog kalupa osigurava da može izdržati visoke temperature tijekom injekcijskog prešanja, što znači da jedan kalup može proizvesti prototipove i male serije do 500 komada povoljno i brzo. Proizvodnja posebnih Tribo dijelova pomoću printanih alata za injekcijsko prešanje je osobito korisna ako se željeni materijal ne može obraditi u 3D printeru ili kada se dijelovi koriste za ispitivanje koje je namijenjeno simuliranju što bliže uvjetima za kasniju masovnu proizvodnju. igus je već proizveo više od 2.000 pokretnih dijelova za svoje kupce kroz printane alate dobivene injekcijskim prešanjem.

Od visokog opterećenja do visoke temperature: sa 3D kalupima za ubrizgavanje, kupci sada imaju izbor od 50 iglidur materijala koji ne trebaju podmazivanje i održavanje i mogu dobiti pojedinačne specijalne dijelove u svega 2 do 5 dana. 

Za više informacija o 3D printanim alatima, kontaktirajte nas na 01/3874 334 ili na e-mail hennlich@hennlich.hr!