SEEPEX ekscentrično-vijčana pumpa certificirana prema novom EHEDG postupku testiranja!

Još jednom, SEEPEX prednjači u tehničkom razvoju ekscentrično-vijčanih pumpi. SEEPEX je prvi proizvođač koji je razvio potpuno novu ekscentrično-vijčanu pumpu, koja je certificirana prema novom EHEDG postupku testiranja i koja je dobila certifikat Tip EL klasa 1.

Novi raspon BCFH pumpi zadovoljava najviše zahtjeve u pogledu higijene, čišćenja i sterilizacije te osigurava nježan transport medija. Novi, znatno transparentniji proces certificiranja bit će obvezan za sve komponente sa EHEDG certifikatima do 2020. godine. Prije svega, to uključuje komponente u proizvodnim pogonima u prehrambenoj, kozmetičkoj i farmaceutskoj industriji.

Certificirana sposobnost čišćenja

Weihenstephan higijenski institut potvrdio je mogućnost čišćenja BCFH raspona pumpi bez ostataka uz pomoć rotirajuće jedinice provođenjem testa "EHEDG u mjestu čišćenja". Ovo ispitivanje značajke Clean in Place (CIP) za komponente uključuje provjeru prisutnosti bakterijskih endospora nakon završetka standardnog čišćenja na mjestu. CIP ispiranje čisti pumpu bez ostavljanja bilo kakvih ostataka, a ne zahtijeva rastavljanje dijelova ili dodatno ručno čišćenje.

Čišćenje bez ostataka & lakše održavanje

Sve SEEPEX higijenske pumpe su dizajnirane as posebnim oblikom površine i kućištem pumpe bez “mrtvog prostora”, tako da se tamo ne mogu skupljati nikakve komponente. Nova BCFH pumpa odlikuje se usisnim kućištem, koje se vrlo lako čisti. Usisni vod se ne treba rastaviti radi održavanja rotirajuće jedinice ili mehaničke brtve. Ulaz za ispiranje je postavljen izvan središta kako bi se optimizirala turbulencija sredstava za čišćenje. Njegova nova ulazna geometrija osigurava protok tekućine za ispiranje još bolje kroz pumpu.

Vrhunska tehnička svojstva - Titanium vratilo pokreće rotaciju

Još jedna glavna karakteristika nove linije BCHF pumpi je rotirajuća jedinica izrađena od titana, Flexrod, projektirana da bude otporna na koroziju te uz nisko održavanje i bez trošenja. Budući da Flexrod nježno pokreće ekscentrično gibanje i prenosi ga na rotor, ne treba nikakve zglobove/spajanja. Manje komponenti u higijenskoj pumpi nudi još više prednosti čišćenja. Flexrod se može odvojiti od rotora i utikača, što znatno pojednostavljuje održavanje.