Sigurno vođenje hidrauličkih crijeva u najmanjim prostorima sa igus E2 hidrauličkim energetskim lancem!

Novi energetski lanac smanjuje intervale održavanja građevinskih strojeva i pokretnih dizalica.

Sa novim E2 hidrauličkim lancem, sada je moguće vođenje energije i medija za najmanje instalacijske prostore. Snažan, štedi prostor i jednostavan za ugradnju, igus energetski lanac vodi dva hidraulička crijeva uz motorne i kontrolne kabele. E2 hidraulički lanac idealno je rješenje za specijalno strojarstvo, a njegova upotreba značajno smanjuje troškove održavanja i zastoje u radu.

Posebni izazovi zahtijevaju inovativna rješenja. To se osobito odnosi na nosivo podnožje na mnogim građevinskim strojevima, kao što su betonske pumpe ili pokretne dizalice, koje karakterizira velika raznolikost modela. Sigurnosno usmjeravanje hidrauličnih crijeva ovdje je od ključne važnosti jer isti moraju osigurati kontinuirano i pouzdano vođenje stroja i pod snažnim mehaničkim stresom i nepovoljnim vremenskim uvjetima. E2 hidraulični lanac osigurava učinkovitu zaštitu. Ne samo da štiti unutarnje kabele, nego također sprečava torziju i savijanje crijeva kroz unaprijed određeni minimalni promjer savijanja.

Vođenje crijeva uz manje održavanja

Budući da hidraulična crijeva, koja obično rade pod izuzetno visokim tlakom, moraju podnijeti dosta opterećenja u dinamičkim aplikacijama, ona su vrlo teška za održavanje. E2 hidraulički lanac ispunjava ovaj izazov na dva načina: Granični nosači i energetski lanci izrađeni su od tribološki optimizirane plastike, koja smanjuje abraziju i štiti crijeva. Osim ove materijalne prednosti tribo-polimera, njihov posebni dizajn također smanjuje trošenje na minimum. I prečke energetskog lanca i unutrašnjost lanca su dizajnirani za zaštitu crijeva.

Okrugle konture i široke i glatke kontaktne površine zadržavaju abraziju i trošenje hidrauličnih crijeva na niskoj razini. Segmentacija tipova kabela također smanjuje naprezanje na kablovima. Električne i hidraulične vodilice potpuno su odvojene komorama. Navedeno slijedi načelo da kablovi i crijeva sa vrlo različitim promjerima uvijek moraju djelovati odvojeno. To je važno zato što motorni ili kontrolni kabeli imaju debljinu od najviše 5 milimetara, dok hidraulička crijeva mogu biti do 20 milimetara. Uobičajeno je da se mora dopustiti prostor za razmak od 20%, budući da se hidraulički crijeva šire po poprečnom i dužinskom mjestu pod tlakom. E2 energetski lanac ne treba održavanje.

Kabeli i dva hidraulička crijeva mogu se sigurno voditi uz pomoć E2 hidrauličkog lanca, koji povećava vijek trajanja i smanjuje intervale održavanja.