drylin SHT - sustav linearnih vodilica od nehrđajućeg čelika za ekstremne uvjete!

Jednostavna konfiguracija: igus sustav linearnih vodilica od nehrđajućeg čelika za ekstremne uvjete

Za najnepovoljnije uvjete i/ili visoku razinu čistoće - novi drylin SHT-ES

Jedan od 166 novih proizvoda koji je predstavio igus u 2017. godini je drylin SHT sustav linearnih vodilica od nehrđajućeg čelika. Uz plastiku, koja je optimizirana za trenje i habanje i koja se može odabrati iz različitih materijala, sustav linearnih vodilica je izrađen od nehrđajućeg čelika. To čini drylin SHT-ES zanimljivim za upotrebu u prehrambenoj industriji, kao i za visoke temperature. Korisnici mogu samostalno odabrati novi sustav linearnih vodilica pomoću novog drylin SHT konfiguratora.

drylin SHT - pod tim imenom njemačka kompanija igus već više od deset godina svojim kupcima nudi precizne i tihe linearne sustave uz istovremenu robusnost, a od sada igus sada nudi i opciju od nehrđajućeg čelika. Od glavnih modula, vijaka i kolica do potporne osovine, sve postojeće komponente su u cijelosti izrađene od nehrđajućeg čelika 304.

Pomični dijelovi su izrađeni od tribo polimera. Korisnici mogu primjerice odabrati između materijala iglidur X, koji čini linearni modul prikladan za primjene do 200 °C i otporan je na kemikalije te materijal iglidur A180 za upotrebu u prehrambenoj industriji i tehnologiji pakiranja.

Kao i svi igus proizvodi, novi sustav linearnih vodilica radi potpuno bez podmazivanja. Kao i kod svih igus linearnih sustava, modularna konstrukcija omogućava odabir dužine hoda, a pogon je opcija između ručkice ili pripreme osovine za montažu motora ili spojnice.

Novi linearni sustav dostupan je u četiri različite veličine (promjer osovine od 8, 12, 20 i 30 milimetara). Za vreteno, korisnici mogu birati između trapenog vretena i  vretena sa visokim usponom. Vretena su dostupna sa koracima od 2 do 100mm, opcija je desni navoj, lijevi navoj ili kombinacija desni/lijevi navoj. Kako bi korisnici imali što bolji uvid u sve dostupne mogućnosti, tu je SHT konfigurator.  Pomoću ovog korisnog alata, vrijeme odabira je smanjeno, a korisnik dobiva specifikaciju linearnog sistema, kao i mogućnost 3D pregleda svoje konfiguracije te “download”-a step.datoteke.

Za još teže uvjete rada igus trenutno razvija verziju SHT-ES linearnog modula sa komponentama od V4A nehrđajućeg čelika.

Kako funkcionira drylin SHT sustav linearnih vodilica pogledajte ovdje!

Koliko su drylin SHT linearni sustavi otporni na udarce i vatru pogledajte ovdje!