e-skin soft i e-skin flat energetski lanci za čistu sobu - maksimalno tihi rad & lako punjenje!

Maksimalno tiha, modularna rješenja za čistu sobu iz igusa, za najmanji prostor za ugradnju!

e-skin soft i e-skin flat energetski lanci osiguravaju polaganje kabela bez čestica u kompaktnim i ravnim prostorima za instalaciju.

Za sigurno vođenje kablova i bez abrazije u čistim sobama, igus ima e-skin energetski lanac u svom asortimanu. Energetski lanac za primjenu u čistim prostorima sada je opremljen mekšim materijalom, posebno za kompaktne instalacijske prostore. Sigurno vođenje kabela bez čestica može se provesti na niskoj visini uz pomoć e-skin soft energetskog lanca. Za vrlo uske prostore ugradnje, igus je također razvio e-skin flat eenrgetski lanac (“nosač kabela”). Nova niskonaponska opskrba energijom ima dizajn komore i lako se puni i održava. Oba energetska lanca bila su uvjerljiva u zvučnom testu, dokazavši kako tiho rade.

U proizvodnji mikročipova, OLED-a, LCD-a, implantata i poluvodiča ili u farmaceutskoj industriji, postoje vrlo visoki zahtjevi za čisto proizvodno okruženje, budući da svaka vrsta onečišćenja ima izravan učinak na proizvod i može dovesti do ozbiljne štete za proizvođača. Stoga su uvjeti na korištenim strojnim elementima, kao i na sustavima opskrbe energijom, posebno visoki.

Kao rezultat, igus je prije četiri godine predstavio lako otvoriv e-skin energetski lanac, zatvorenu korugiranu cijev. Ima odobrenje Fraunhofer testiranog uređaja ISO klase 1, a 2018. godine dobio je 2. nagradu Fraunhofer za čistu tehnologiju "Clean! 2018". Razlozi za ovo odobrenje bili su: e-skin energetski lanac je izrađen od tribološki optimizirane plastike otporne na habanje, ima modularnu strukturu i može se brzo puniti. Kako bi e-skin energetski lanac bio prikladan za korištenje u kompaktnim prostorijama, sada je opremljen novim mekim materijalom. Novi energetski lanac e-skin soft može se koristiti i u malim prostorima za instalacije, na kratkim nepoduprtim duljinama. Za vrlo ravne prostore ugradnje, igus nudi novo rješenje sa dizajnom komore: e-skin flat energetski lanac. Oba energetska lanca bila su uvjerljiva u testu buke u pokretu. E-skin soft nosač kabela je imao vrijednost 32,4 dBA, a e-skin flat nosač kabela, 29 dBA. To znači da su novi sustavi opskrbe energijom za čiste prostore znatno tiši od alternativnih rješenja na tržištu.

E-skin soft energetski lanac: modularan i brzo se puni

Novi e-skin soft energetski lanac temelji se u potpunosti na modularnom principu e-skin-a. Odvojive gornje i donje ljuske energetskog lanca mogu se jednostavno spojiti pomoću "zatvarača" u potpuno zatvorenu cijev, koja je iznimno otporna na prašinu i vodu. Navedeno jamči i kompatibilnost sa čistom sobom, brzo punjenje i održavanje kabela.

Sigurno napajanje za ravne instalacijske prostore u čistim prostorima

Njemačk akompanija igus je sada razvila e-skin flat energetski lanac, posebno za vrlo uske prostore instalacije, na primjer u proizvodnji poluvodiča. Nova opskrba energijom sastoji se od profila sa tri kabelske komore, koje se ekstrudiraju iz plastike visokih performansi. Profili se mogu spojiti na šire sustave. Nasuprot alternativnim rješenjima, kabeli u e-skin energetskom lancu nisu skupljeni, već su umetnuti u komore. U slučaju potrebe za održavanjem, kabeli se mogu jednostavno povući bez instaliranja novog sustava napajanja. Korisnik smanjuje troškove i poboljšava svoju tehnologiju. U drugoj fazi ekspanzije, pojedinačne komore se mogu otvoriti izvana zahvaljujući sustavu sa patentnim zatvaračem, tako da se održavanje može dodatno ubrzati. Još jedna prednost: sa novim sustavima opskrbe energijom, e-skin flat i e-skin soft energetskim lancem, igus nudi dva isplativa rješenja dostupna izravno sa zaliha.

Sustav odmah spreman za spajanje, sa garantiranim radnim vijekom

Na zahtjev, kupac može naručiti nove energetske lance za čiste sobe odmah kao cjeloviti sustav spreman za spajanje sa chainflex kabelima. Korisnik ima mogućnost koristiti više od 918 iznimno fleksibilnih kabela sa IPA klasom 1, koji su posebno razvijeni za upotrebu u energetskom lancu. Svi kabeli su ispitani u stvarnim uvjetima u vlastitom igus laboratoriju. igus je jedina kompanija na svijetu koja nudi 36-mjesečno jamstvo za svoj asortiman kabela.