Energetski lanac za ekstremnu dinamiku sa vrlo niskom razinom buke - serija E6.1!

Za aplikacije u kojima je bitno da je razina buke energetskog lanca ("nosača kabela") vrlo niska, gdje je potrebna vrlo visoka dinamika ili vrlo niska abrazija, njemačka kompanija igus razvila je seriju E6.1 energetskih lanaca. Energetski lanci iz serije E6.1 sada su dostupni i u novim veličinama - s većim unutarnjim visinama - do 62 milimetara.

igus je razvio seriju energetskih lanca E6.1 za aplikacije gdje su potrebni energetski lanci sa vrlo niskom razinom abrazije, na primjer u čistoj sobi u proizvodnji poluvodiča. Kao i kod prethodne serije E6, umjesto priključka za klin / provrt, elastični polimerni opružni elementi u bočnim stranicama članka služe kao priključci za mekši i vrlo glatki rad lanca.

Vrlo mala visina i kontura članaka energetskog lanca osigurava da je poligonalni efekt smanjen na minimum i da se lanac pomiče vrlo glatko. Zahvaljujući užem dizajnu u usporedbi sa energetskim lancem E6, oko 30% može se uštediti sa istim unutarnjim dimenzijama.

Daljnje prednosti ovog načela dizajna su vrlo tihi i izuzetno niski vibracijski rad sa samo 32 dB (A), što čini seriju E6.1 energetskih lanaca vrlo pogodnu za korištenje u tehnologiji za pozornice ili u TV studijima, uz aplikacije u čistoj sobi. Energetski lanci iz serije E6.1 također se mogu koristiti za aplikacije sa brzinom do 20 m/s. Od sada, energetski lanci u četiri različite dimenzije dostupni su od 29 milimetara do visine od 62 milimetara. Uskoro slijedi još veća verzija energetskih lanaca iz serije E6.1 sa unutarnjom visinom od 80 milimetara.

Jednostavan pristup za brzu montažu

Za sve veličine ugradnje E6.1 energetskih lanaca, prečke se mogu ukloniti duž unutarnjih i vanjskih radijusa, tako da je moguće brzo punjenje. Kada je energetski lanac već ugrađen u stroj, lako se mogu pričvrstiti dodatni kabeli ili crijeva. Gotovo sve poprečne prečke opremljene su i mrežnim oznakama, što omogućuje točan položaj separatora. U veličini s unutarnjom visinom od 29 milimetara, korisnici također imaju mogućnost naručivanja lanca sa okretnim preklopima. To znači lakše rukovanje i kraće vrijeme ugradnje. Gladak interijer bez interferencija osigurava vrlo dug radni vijek za vođene kabele i crijeva.

Serija E6.1 energetskih lanaca je vrlo otporna na abarziju i karakterizira je jedinstveni sustav konektora za maksimalnu dinamiku. 

Za više informacija o seriji E6.1. energetskih lanaca, kontaktirajte nas na broj +385 (0)1 3874 265 ili na e-mail sasa.grbac@hennlich.hr!

Energetske lance iz naše ponude pogledajte ovdje!