iglidur X - Klizni ležaj od materijala koji podnosi temperature od -100 to + 250°C!

Klizni ležaj iglidur X koristi se u uvjetima ekstremne topline, hladnoće ili u kiselinama. Od sada je dostupan u velikom broju dimenzija.

Specijalist za plastiku igus dugi niz godina nudi materijal za ekstremne uvjete - iglidur X. Bilo tlak, toplina, hladnoća, vlaga ili kiselina - ništa ne utječe na iglidur X. Sve standardne veličine materijala kliznih ležajeva dostupne su u roku od 24h.

iglidur X je savršen materijal za aplikacije koje rade u uvjetima visoke topline, hladnoće ili u “oštrim” uvjetima. Igus je dizajnirao klizni ležaj iglidur za ekstremne uvjete. Navedeno uključuje ekstremne temperature od -100 do + 250 ° C, čak i u kontinuiranom radu i sa agresivnim kemikalijama.

iglidur X -  znatno dulji radni vijek u praksi

Kemijska otpornost kliznog ležaja iglidur X čini ga idealnim za korištenje za, između ostalog, pumpe za gorivo. Tradicionalno su drugi ležajevi kao što su PTFE obloženi ležajevi kontaminirali gorivo i oštećivali osovine. iglidur X ležaj osigurava duži radni vijek pumpi.

Jedan od najneobičnijih područja primjene kliznog ležaja iglidur X je u „Porton Man”, robotu koji se koristi za testiranje zaštitne odjeće u britanskoj vojnoj industriji. Robusni iglidur X ležajevi bez problema podnose stres kemijskih, bioloških ili radioaktivnih materijala te se primjenjuju u svim zglobovima robota koji se koristi za testiranje zaštitne odjeće. Pogledajte video!