Inteligentna linearna vodilica drylin povećava sigurnost od pogrešaka i smanjuje troškove!

Pametna plastika: inteligentna linearna vodilica povećava sigurnost od pogrešaka i smanjuje troškove!

drylin linearna vodilica omogućuje predvidljivo održavanje. Uz pametnu plastiku, igus je razvio inteligentne komponente strojeva koje se same prate tijekom rada. Sustav ranog upozorenja koji se sastoji od senzora i digitalne komunikacije time proširuje najveći modularni sustav na svijetu za linearne vodilice bez potrebe za podmazivanjem i održavanjem. Drylin pametna vodilica jednostavna je za nadogradnju i povećava sigurnost korisnika od pogrešaka.

Digitalizirane i umrežene sekvence procesa u pogonskoj tehnologiji obećavaju visoki potencijal smanjenja zastoja stroja, osobito kada se kombiniraju sa plastičnim materijalima visokih performansi za kretanje. Pametna plastika iz igusa kombinira oboje i proširuje mogućnost kupca da predvidi održavanje.

Kontinuiranim mjerenjima i izračunima pomoću parametara sustava, kao i tisućama testiranih podataka iz igusovog ispitnog laboratorija, moguće je pouzdano predvidjeti glatko funkcioniranje pametne plastike u budućnosti dok je ista u stvarnom radu. Dio ovog sveobuhvatnog asortimana je inteligentna linearna vodilica drylin, koja se može vrlo lako ugraditi.

 Pametna linearna vodilica olakšava održavanje

Da bi proizvodi bili "pametni", drylin ležajevi koji ne trebaju podmazivanje opremljeni su senzorima i posebnim modulom, isense DL.W. To neprekidno nadzire abraziju kliznih ležajeva otpornih na prljavštinu i prašinu i određuje ograničenje trošenja nakon kojeg se ležaj mora zamijeniti. Podaci o statusu prosljeđuju se putem bežične veze korisniku koji je u stanju pravovremeno intervenirati sa bilo kojeg mjesta.

Isense DL.W kao lagani i robusni plastični element idealno je pogodan za retrofitting, kao i za razne pokretne primjene u kojima se koriste linearne vodilice, od stroja za pakiranje do alatnog stroja. Nadalje, icom modul, koji prikuplja, obrađuje i odašilje podatke, služi kao središnja komunikacijska jedinica.

Korisnik može preuzeti nadzor pomoću terminalnog uređaja po svom izboru i stoga uvijek može obavljati održavanje, popravak i zamjenu u optimalnom trenutku. Pametna plastika može se koristiti za određivanje preostalog životnog vijeka komponenti i uvijek odrediti najbolji datum održavanja.

Pametna linearna vodilica drylin dio je cjelokupnog raspona inteligentnih proizvoda, uključujući inteligentni energetski lanac i inteligentni kabel. 

Više informacija o drylin linearnim vodilicama iz naše ponude pogledajte ovdje!