Nagrada ROIBOT: igus traži povoljne & pametne robotske aplikacije! Prva nagrada 5.000,00 EUR!

Stručni žiri dodjeljuje nagradu od 5.000 eura za inovativna rješenja za automatizaciju!

Jednostavna automatizacija i brzi povrat ulaganja predstavljaju želju mnogih malih i srednjih poduzeća. Osobito, jeftina rješenja za automatizaciju kao što su delta roboti, kartezijanski roboti ili igus artikulirane robotske ruke omogućeni su upotrebom plastike. Potencijal koji nudi ekonomična automatizacija dokazuje nova ROIBOT nagrada, koja karakterizira uzbudljive aplikacije povoljne robotike.

Roboti su neizostavan dio industrije. Oni preuzimaju opasne i monotone zadatke i osiguravaju profitabilnost velikih igrača i obiteljskih poduzeća. Prije svega, jeftina rješenja postaju sve popularnija u području malih i srednjih poduzeća. Roboti mogu lako podnijeti jednostavne zadatke koji ne zahtijevaju visoku preciznost i mogu raditi 24 sata dnevno. Zaposlenici se mogu koristiti za značajnije zadatke, a tvrtka može podnijeti konkurenciju. Nagrada ROIBOT njemačke kompanije igus ukazuje na trend jeftine robotike u srednjem sektoru. Nagrađuje vrlo pametne načine upotrebe isplative robotike.

1. NAGRADA: 5.000.00 EUR
2. NAGRADA: 2.500,00 EUR
3. NAGRADA: 1.000,00 EUR

Željene, uzbudljive aplikacije sa brzim ROI-om

Ove godine traži se povoljna robotika, koja ima brzi povrat ulaganja (ROI). Mogu se koristiti artikulirane robotske ruke robolink, delta drylin roboti i kartezijanski roboti - takozvani linearni roboti - iz igusa. Stručni žiri sastavljen od članova istraživačkog, stručnog tiska i proizvođača ocjenjivat će koncepte. Hrabrost, profinjenost i ideja optimizacije dovest će do visoke ocjene. Pobjednik će dobiti nagradu u iznosu od 5.000 eura, drugo mjesto će dobiti 2.500 eura, a treće mjesto 1.000 eura.

Rok za prijavu je 15. ožujka 2020.

Nagradu će dodijeliti igus na Sajmu automatike 2020 u Münchenu, vodećem sajmu inteligentne automatizacije i robotike. Pobjednici će dobiti osobnu pozivnicu uključujući smještaj.

Sudionici se mogu registrirati na web stranici www.igus.eu/roibot.