Novo inteligentno rješenje za predvidivo održavanje linearnih sustava vodilica drylin W!

Održavanje prema principu semafora: pametna linearna vodilica iz igusa!

Sustavi linearnih vodilica drylin moraju izdržati ekstremne uvjete u neprekidnom radu ili čak u abrazivnim okruženjima. Da bi linearne vodilice “klizale” bez maziva, igus se oslanja na linearne ležajeve izrađene od visoko učinkovitih polimera. Ali kada trebam promijeniti ležaj? Ovdje pomažu nova pametna linearna kolica iz igusa. U skladu sa načelom semafora "stani kad je crveno, prođi kad je zeleno", tehničar za održavanje zaprima informacije o potrebi održavanja samo jednim pritiskom na tipku.

Kontinuirani rad, staklena prašina i drvena vlakna ekstremni su izazovi kliznim elementima u linearnim vodilicama drylin. igus je razvio pametni linearni sustav drylin-a za otkrivanje trošenja ležajeva tribo-polimera u ranoj fazi. Princip: senzor, pričvršćen izravno na liner, mjeri trošenje ležaja, neosjetljivog na prljavštinu i prašinu te korisniku daje pravovremeni signal kada je dosegnuta granica habanja.

Signal se tada može proslijediti iz icom komunikacijskog modula u inteligentni sustav putem Bluetooth-a, LoRa ili LTE-a. "Međutim, od strane naših kupaca bilo je i povratnih informacija da još uvijek nije dostupan jedinstven, nadređen i ekonomičan sustav za obradu signala. Zato smo sada razvili rješenje koje u potpunosti ispunjava funkciju bez mrežne veze."  kaže Stefan Niermann, voditelj drylin pogonske tehnologije u tvrtki igus GmbH. Na temelju principa semafora, tehničar za održavanje sada može putem crvenog / zelenog LED zaslona na kolicima otkriti je li liner u dobrom stanju ili je već dosegnuta granica habanja od 0,5 mm. Sve što treba učiniti je pritisnuti gumb na kolicima. Održavanje se može planirati na vrijeme.

Ležajevi promijenjeni u sekundi

igus je razvio sofisticiranu tehnologiju za brzu izmjenu ležajeva. To omogućava zamjenu liner-a izravno na šinu. Linearnu osovinu ili višeosni robot sa pogonom zupčastog remena više ne morate rastavljati. Besplatni igusov alat pomaže u demontaži starog ležaja i ugradnji novog. Troškovi zaustavljanja i održavanja svode se na minimum. Sustav se može vratiti u upotrebu u roku od nekoliko minuta, a u mnogim slučajevima ga čak i nema potrebe referencirati.

Provjerite linearne vodilice iz naše ponude!