Novo! Transportni valjci sa kugličnim ležajevima, FDA usklađeni!

Lagani, izdržljivi, za potrebe prehambene industrije – novi transportni valjci iz njemačke kompanije igus sa ugrađenim xiros kugličnim ležajevima.

Sustav kugličnog ležaja sa FDA-usklađenim komponentama štedi više od 60% težine u odnosu na rješenja sa nehrđajućim čelikom.

Za transportne i vodeće valjke, igus je razvio sustav rješenja koji se sastoji od cijevi i polimernih kugličnih ležajeva, koji je sada također dostupan sa skladišta. Sustav je lagan i FDA usklađen.

Transportni valjci koji se mogu koristiti u prehrambenoj industriji te industriji pakiranja i obilježavanja sastoje se od PVC cijevi plave boje te dva kuglična ležaja sa flanžom napravljenih od izdržljivog xirodur B180 materijala u kombinaciji sa kuglicama od nehrđajućeg čelika.

Pod brandom xiros, njemačka kompanija igus je razvila kuglične ležajeve od polimera, koji ne trebaju održavanje te se ne podmazuju, što predstavlja veliku prednost u prehrambenoj industriji te industriji pakiranja, obzirom da ne postoji nikakav rizik od kontaminacije.

Sve komponente koje se koriste za igus transportne valjke su FDA usklađene, a igus nudi sustavno rješenje u dvije instalacijske veličine sa vanjskim promjerima od 50 mm i 60 mm. Ovi lagani “rolleri” su dostupni na skladištu u duljinama od 100 do 1000 milimetara.

Rješenja sa plastičnim komponentama koja štede energiju

U usporedbi sa cijevima od nehrđajućeg čelika, plastične cijevi teže samo jednu trećinu, radi čega je potrebna manja pogonska energija kada se valjci pokreću, primjerice u skladištenju filma.

Također, xiros polimerni kuglični ležajevi postižu manje trenje obzirom da ne trebaju podmazivanje, za razliku od metalnih kugličnih ležajeva koji se moraju podmazivati te se i puno lakše kreću u odnosu na metalne.

xiros: Opsežan asortiman plastičnih kugličnih ležajeva

Od 2008. godine, igus je razvio široki raspon polimernih kugličnih ležajeva koji ne trebaju podmazivanje, a koji se već koriste za širok spektar aplikacija. Radni vijek xiros kugličnih ležajeva može se lako izračunati unosom određenih parametara primjene na besplatni online alat za izračun radnog vijeka ležaja (http://www.igus.eu/wpck/6523/xiros_lifetime). Najčešće korišteni dizajni su radijalni kuglični ležajevi prema DIN 625, dimenzijama identični kugličnim ležajevima izrađenima od metala. Daljnje vrste su, na primjer, aksijalni kuglični ležajevi, dvoredni ležajevi, ležajevi sa okretnim prstenom ili aksijalne prijenosne kuglične jedinice od polimera.

Za više informacija o transportnim valjcima sa kugličnim ležajevima, kontaktirajte nas na broj telefona 01/3874 265 ili na e-mail: ivan.vugrin@hennlich.hr!