Potpuno zatvoren i otporan na toplinu: igus zatvoreni energetski lanac može izdržati vruće strugotine do 850 °C

Lagani sustavi R4.1L opskrbe energijom izrađeni su od plastike otporne na visoke temperature te se koriste za primjenu u područjima sa vrućim strugotinama.

Od sada za seriju R4.1L, igus ima opciju za visoke temperature – zatvoreni energetski lanci, dizajnirani za vruće strugotine do 850°C.

Zahvaljujući posebnom plastičnom HT igumidu za poklopce lanca, strugotine se ne lijepe za cijevi ili spaljuju materijal. Obzirom na zatvoreni dizajn, “kabel-friendly” energetski lanci su posebno pogodni za primjenu u industriji alatnih strojeva, čak i unutar područja rada strojeva.

Zatvoreni energetski lanci su posebno važni za opskrbu energijom kod aplikacija koje trebaju zaštitu od strugotina i prljavštine. Na taj način, energetski lanci izrađeni od plastike visokih performansi pružaju visoku čvrstoću, otpornost na trošenje i manju težinu u okviru prostora za instalaciju.

Za primjene u obradi metala, gdje energetski lanci dolaze u dodir sa vrućim strugotinama, igus je razvio visokotemperaturnu verziju R4.1L serije  lanaca.

Zahvaljujući materijalu HT igumid, mogu se izdržati i ekstremne temperature do +850°C, a strugotine ne prodiru ili prianjaju na plastiku.

R4.1 L serija je posebno razvijena za industriju strojnih alata, kako bi se mogle ponuditi torzijski stabilni, zatvoreni i lagani zatvoreni energetski lanci. Temeljeni na seriji E4.1L energetskog lanca, oni dijele iste značajke  dizajna i prednosti. Zahvaljujući modularnom dizajnu, lako ih je prilagoditi potrebama određene primjene i mogu se brzo instalirati. Sa poklopcima koji se mogu otvoriti, punjenje sa kabelima i crijevima je jednostavno, lako i brzo.

Eenergetski lanci također dostupni kao anti-statička ESD rješenja

Za aplikacije gdje se mora izbjeći statički elektricitet, varijante energetskih lanaca serije E4.1L i R4.1L su sada također dostupne sa certificiranim igumid ESD materijalom.

Materijal se dokazao u praksi u igus ispitnom laboratoriju, kao i u drugim serijama igus energetskih lanaca, gdje je bio korišten veliki broj godina u područjima protueksplozijske zaštite. Aditivi integrirani u igumid ESD osiguravaju dugoročnu, izdržljivu provodljivost, bez potrebe za održavanjem, što je jedinstveno.

Kao ESD opcija, energetski lanci i zatvoreni energetski lanci su na raspolaganju u roku od deset radnih dana; u slučaju verzije visoke temperature, vrijeme isporuke od posebnog materijala je oko 15 radnih dana.

Za više informacija o zatvorenim energetskim lancima, kontaktirajte nas na broj 01/3874 265 ili na e-mail sasa.grbac@hennlich.hr.