Predvidljivo i inteligentno održavanje uz pomoć novih isense modula iz igusa!

Četiri inovativna koncepta integracije podataka osiguravaju veću dostupnost postrojenja sa pametnom plastikom! Industrija 4.0 postaje jednostavna - serija isense iz igusa pokazuje kako se lako povećava vrijeme rada postrojenja i smanjuju troškovi inteligentnim plastičnim rješenjima. igus nudi četiri različita sustava integracije za uključivanje podataka iz senzora u planiranje održavanja i rada na najučinkovitiji mogući način. Korisnici mogu pronaći pravo rješenje, od automatskog isključivanja strojeva i online statusa sustava energetskih lanaca, do samostalnog pokretanja naručivanja zamjenskih dijelova i planiranja održavanja izravno sa pametnog telefona.

Povećanje iskoristivosti postrojenja sa predvidljivim održavanjem - to je cilj pametne plastike iz igusa. Inteligentni senzori iz serije isense nadgledaju plastična rješenja: od energetskih lanaca i visoko fleksibilnih kabela do linearnih vodilica bez podmazivanja i prstenastih ležaja koji se ne trebaju održavati. Ovisno o pojedinačnoj primjeni, dobiveni podaci mogu se koristiti na različite načine.

isense samostalni i offline sustavi za proizvodnju bez prekida

Ukoliko tvrtke samo žele spriječiti prekide proizvodnje uz najmanji trošak, najbolji je izbor jednostavan sustav za integriranje “isense standalone sustav”. Senzori na energetskim lancima i kabelima mjere vrijednosti kao što su ubrzanje, temperatura i trošenje. Strojevi se mogu isključiti ili izravno pomoću NC kontakta ili kao rezultat procjene putem I / O sučelja u PLC-u kupca. U slučaju prekoračenja referentnih vrijednosti definiranih unaprijed, prekida se NC kontakt i stroj stoji.

Alternativno, izmjerene vrijednosti se prenose u PLC. Ovisno o programiranju PLC-a, optička ili zvučna upozorenja mogu ukazivati na prekoračenje referentnih vrijednosti. Nasuprot tome, isense offline sustav je pogodno rješenje ako servisni tehničar mora pratiti veliki broj energetskih lanaca “gusjenica kabela”), kabela i ležajeva u proizvodnom ili lučkom objektu. Na primjer, novi energetski lanac P4.1 rol za dugi hod sa integriranim senzorom za trošenje. Za ovu aplikaciju potrebno je dodatno industrijsko računalo za prikaz poruka. U ovom slučaju nema internetske veze. U ovoj jednostavnoj varijanti, izračuni radnog vijeka su statični i ne mogu se mijenjati.

Redoslijed zamjenskih dijelova unaprijed sa ERP priključkom

Mogućnosti korištenja intraneta i interneta, čine korak dalje. Integrirani sustav isense doprinosi predvidljivom održavanju. Koristeći se standardima, podaci iz icom modula integrirani su u postojeće softversko okruženje i intranet stručnjaka tvrtke igus. Adiministratori i voditelji proizvodnje oboje imaju koristi od ovoga. Ukoliko postoji vizualizacijski sustav za cijeli proizvodni proces, klik u aplikaciji prikazuje radna stanja različitih igus komponenata. Ukoliko senzor otkrije kvar ili trošenje, to postaje vidljivo. Naručivanje zamjenskih dijelova može se odmah pokrenuti preko ERP sustava koji je povezan.

isense online sustav osigurava optimalno planiranje za timove koji se bave održavanjem. Koristi podatke prikupljene iz 2.750 četvornih metara laboratorija za kretanje energetskih sustava, najvećeg svjetskog ispitnog objekta takve vrste. Ovdje se samo energetski lanci (gusjenice za zaštitu kabela) podvrgavaju više od 10 milijardi ispitnih ciklusa godišnje. Kao rezultat toga, isense online sustav uči kontinuirano zahvaljujući umjetnoj inteligenciji i algoritmima strojnog učenja. Svakodnevno uspoređuje preporuke za radni vijek sa točnim rezultatima izračunatim tijekom stvarnog rada. Na ovaj način povećava se vrijeme do sljedećeg održavanja. Dugoročno, to ne samo da postiže značajne uštede u troškovima, već i olakšava život nadzornicima smjena, timovima za održavanje i timovima za skladištenje. isense online sa vezom na igus® CRM sustav omogućuje da stvarno predvidite kada je potrebno održavanje.

Voditelji održavanja unaprijed se obavještavaju putem e-maila ili SMS-a o tome da će pogoni uskoro postati istrošeni, da energetski lanci vjerojatno neće uspjeti u potpunosti ili da ih treba zamijeniti jednostavno zato što stare. Ali bez obzira na to koji model korisnik odabire, svi imaju jednu zajedničku stvar: sve četiri mogućnosti nude povećanu pouzdanost i sigurnost stroja, istodobno pojednostavljujući održavanje.