Ručno sklopljen za nekoliko sekundi: novi E4Q energetski lanac iz igusa za nepoduprti i dugi hod, sa laganim dizajnom i QuickLock poprečnim prečkama!

Uzak, snažan i brzo se puni: nova generacija energetskih lanaca igus koja se otvara bez alata!

Na sajmu u Hannoveru, njemačka kompanija igus je predstavila E4Q, lagani energetski lanac za nepoduprte duljine i dugi hod.

Inspiriran prirodom, dizajniran za industriju: ovo je novi E4Q energetski lanac iz igusa. Karike energetskog lanca imaju glatki, oblikovani dizajn i potpuno novi koncept poprečne prečke sa trakama za zaključavanje za smanjenje težine. Oni osiguravaju da se nova serija može otvoriti i zatvoriti za nekoliko sekundi bez alata. Energetski lanac posebno je razvijen za specijalne zahtjeve nepoduprtih duljina i dugog hoda. Prvi prototip ovog energetskog lanca igus je predstavio na sajmu u Hannoveru 2019. godine.

Visoke nepoduprte duljine i dugi hod, sa velikom težinom punjenja, stvaraju ekstremni napor na energetskim lancima. igus stručnjaci za razvoj su dizajnirali E4Q energetski lanac namijenjen takvim scenarijima primjene. Na temelju robusnog energetskog lanca E4.1, nova serija donosi dugi radni vijek i visok stupanj modularnosti.

Kako bi se optimizirao materijal, a time i težina energetskog lanca, koriste se oblici nadahnuti prirodom. Glatki, oblikovani dizajn može se naći na vanjskoj strani karika energetskog lanca, kao i na kočionim elementima.

Brza montaža bez alata sa novim prečkama

Još jedna posebna značajka E4Q energetskog lanca su prečke. One se mogu potpuno otvoriti i zatvoriti bez potrebe za alatom. Na vrhu prečke nalaze se dvije šupljine za prste kojima se lako mogu povući kukice za zaključavanje. Otključana na obje strane, poprečna prečka se može ukloniti uz minimalan napor. Navedeno omogućuje jednostavno otvaranje i zatvaranje energetskog lanca čak i kroz vodilicu i ubrzava punjenje energetskog lanca do 40 posto. Još jedna prednost: Nova poprečna prečka ima značajno veće sile povlačenja u zaključanom stanju zahvaljujući svom inovativnom tipu.

Po želji, sa novim dodatnim prigušivanjem buke

Zahvaljujući posebnom dizajnu energetskog lanca, on se kreće vrlo tiho prilikom kretanja. Međutim, ukoliko korisnik želi dodatnu redukciju šuma, igus je integrirao opcijski sustav u unutarnji horizontalni štoper (kočioni element) za E4Q energetskog lanca. To su dvije povezane kugle koje prigušuju udar u radijusu i zaustavljaju produženje. Kuglice su izrađene od novog, optimiziranog za buku i mekog materijala koji dodatno smanjuje razinu zvuka bez ograničavanja stabilnosti štopera.