sera iSTEP dozirne pumpe sa step motorom za sve moguće primjene!

Poznate dijafragmne pumpe koje se mogu kontrolirati njemačkog proizvođača sera su osobito snažne, robusne i precizne. Kupci iz svih mogućih industrija oduševljeni su kvalitetom i fleksibilnim mogućnostima korištenja ove dozirno membranske pumpe, koja se može koristiti za široki raspon aplikacija i posebno je pouzdana.

sera je razvila novi model dozirne pumpe sa steper motorom serije iSTEP®. Ovaj novi model dozirne pumpe kombinira funkciju inteligentnog koncepta pogona na temelju steper motora sa preciznošću diaphragm pumpe za doziranje.

Koncept pogona posebno je prikladan za zadatke doziranja koji zahtijevaju da tekući mediji budu dozirani na vrlo precizan i dosljedan način. Sa širokim rasponom podešavanja od 1: 1000 i varijabilnim opcijama povezanim s prilagodbom brzine, područja primjene su gotovo beskrajna.

istep koncept pogona nudi niz novih funkcija. Upravlja se preko uklonjivog grafičkog zaslona pomoću gumba za pritisak i click kotačića koji omogućuje korisniku da jednostavno i lako podešava parametre.

Višejezična, intuitivna navigacija sa izbornicima i sustav napajanja za 110-240 V, 50/60 Hz omogućuju korištenje ove dozirne pumpe širom svijeta.

Mogu se koristiti različiti načini za kontrolu kapaciteta pumpe: Pumpa se može kontrolirati analognim ili impulsnim signalom, ovisno o potrebi. Također su dostupne funkcije timera, kontrola u tjednu ili skupni mod. Spori način rada omogućuje pojedinačnu prilagodbu izvršavanja usisa i pražnjenja za posebno zahtjevne zadatke doziranja, kao što je doziranje viskoznih medija. Pumpa se može povezati I sa bus sustavom.

Poruke se prenose u jasan tekst preko grafičkog prikaza. Svaka standardna pumpa opremljena je dijafragmom. Zajedno sa prikazom podsjetnika za servis, navedeno doprinosi smanjenju vremena mirovanja pumpe.

JEDNOSTAVNO DOZIRANJE NEKOLIKO PUMPI UZ POMOĆ ODVOJIVOG KONTROLNOG ELEMENTA  

iSTEP funkcionira preko odvojivog kontrolnog elementa pomoću tipki i klik-kotača. Osigurava brzo puštanje u pogon nekoliko pumpi sa istom funkcijom. Parametarizacija iSTEP pumpe se sprema u kontrolni element. Nakon toga, upravljački element može biti spojen na druge pumpe i pohranjeni parametri mogu se prenijeti. Moguć je i rad bez upravljačkog elementa, budući da postoji i dodatno LED stanje, kao i gumb za pokretanje / zaustavljanje izravno na pumpi.

INTERFEJS MODUL

Kontrolnu elektroniku iSTEP pumpe može se kontrolirati pomoću modula sučelja, koji ima jedan ulazni stupanj i dva priključka za PROFIBUS, pomoću kojeg se iSTEP pumpa može integrirati izravno u bus sustav. Kod PROFIBUS-a, veza / odspajanje se događa izravno na modulu. Nisu potrebni nikakvi dodatni distributeri.

PRIKAZI UVJETA RADA KROZ PROMJENE BOJE

Status rada iSTEP dozirne pumpe (spreman, aktivan, upozorenje, poruka o pogrešci) označen je promjenom boje na zaslonu i stoga je odmah prepoznatljiv. Poruke se prikazuju na grafičkom prikazu u običnom tekstu i na više jezika. Pumpa je opremljena sustavom za praćenje dijafragme kao standard. Prikazane su i preporuke servisa, čime se smanjuju zastoji.

DOZIRNA PUMPA PRIMJENJIVA INTERNACIONALNO

CE i TR certifikati dokazuju sigurnu upotrebu iSTEP dozirne pumpe na svim relevantnim tržištima. Pojedini strujni priključci (raspon napona 100-240V) osiguravaju glatko funkcioniranje u bilo kojem dijelu svijeta, a zaslon je dostupan sa devet jezika u izborniku (de, en, es, fr, nl, cz, fi, tr, sv), omogućujući intuitivan rad na međunarodnoj razini.

STANDARDNI I SLOW MODE (USPORENI) NAČIN RADA

iSTEP pumpa omogućuje različite brzine usisa i pritiska tlaka, ovisno o željenom iznosu protoka i visini usisa. Navedeno rezultira stalnom brzinom protoka i time blagim i niskim pulsiranim doziranjem. Prilikom prijenosa viskoznih medija, funkcija usporenog načina rada – “slow mode” (za razliku od standardnog rada) omogućuje smanjenje maksimalne brzine usisa.

PREGLED PREDNOSTI

  • Raspon prilagodbe 1: 1000
  • Raspon napona 100-240V
  • Usporen način rada (“slow mode”) za viskozne medije
  • Intuitivno vođenje izbornika, uključujući parametriranje
  • Pulsirana transformacija i redukcija
  • Funkcije dan / sati sa 10 prostora za pohranu

PODRUČJE PRIMJENE

  • Doziranje klora za tretiranje pitke vode
  • Doziranje flocculacijskog agensa u postupku pročišćavanja otpadnih voda
  • Doziranje pomagala za flokulaciju
  • Korištenje CIP-a

Za detaljnije informacije o dozirnoj pumpi sa step motorom sera istep pogledajte ovdje ili nas kontaktirajte na e-mail hennlich@hennlich.hr! Pogledajte i ostale dozirne pumpe iz naše ponude!