Sigurno usmjeravanje pokretnih kabela u najmanjem mogućem prostoru: igus energetski lanci za automobile!

igus demonstrira sigurne sustave energetskih lanaca (vođenja kabela) za automobile!

Rastuća potražnja za trajno energiziranim sustavima zahtijeva rješenja energetskih lanaca koja sigurno vode kabele. Sigurno usmjeravanje pokretnih kabela u najmanjem mogućem prostoru: igus energetski lanci (vodilice za kabele) pouzdano štite kabele u vozilima. 

Bilo u sustavima za sjedenje, brisačima vjetrobrana ili električnim kliznim vratima, elektrificiranje vozila se stalno povećava. Navedeno je rezultat novih zahtjeva vlasnika vozila, kao i trendova u autonomnoj vožnji i e-pokretljivosti. Istodobno, stres na elektronici u vozilima, također raste s dijeljenjem automobila, što znači da mora biti provedena sigurna i pouzdana opskrba energijom. Njemačka kompanija igus razvila je odgovarajuća rješenja energetskih lanaca koja sigurno usmjeravaju kabele, čak i u najmanjim ugradbenim prostorima.

Prema Forse istraživanju, jedan od tri vozača troši više od jednog sata u automobilu tijekom radnog dana. Trend pokazuje da će se ta brojka nastaviti povećavati u narednim godinama zbog povećane mobilnosti. Zahtjevi vozača automobila također rastu u smislu opreme u vlastitom vozilu. Posljedica je sve veća inteligentna elektrifikacija vozila, bilo u dizalu sa prozorima, brisačima vjetrobrana, stražnjim vratima i svjetlima ili u sustavima sjedala i kliznim vratima, upravljačkim sustavima na središnjoj konzoli, zaslonima i zvučnicima. Trenutni trendovi za budućnost, kao što su autonomna vožnja i e-mobilnost, također zahtijevaju sve više kabela, a time i potrebu za sigurnim i laganim sustavima opskrbe energijom.

Novi stres na elektroničkim sustavima putem dijeljenja automobila

Elektronički sustavi u automobilu danas moraju podnijeti nove napore. Na globalno rastućem konceptu dijeljenja automobila, vrata moraju biti samostalno otključana pomoću čipa prije svakog putovanja. Stoga se zahtjevi za autonomnim sustavima vrata povećavaju sa standardnih 200.000 ciklusa otvaranja i zatvaranja na 500.000 ciklusa. Broj prilagodbi sjedala i zrcala dnevno također se povećava tijekom dijeljenja automobila i naglašava energetske sustave.

Zbog toga je potrebno ispravno i dugoročno vođenje pokretnih kabela u vrlo malim prostorima. U tu svrhu je optimalna upotreba igus plastičnih vodilica za kablove. igus vodilice kabela ("popularno nazvano i plastične gusjenice za kabele") sigurno štite i usmjeravaju kabele, čak i pri ekstremnim temperaturama. Plastika visokih performansi iz koje se izrađuju, osigurava da su otporni na koroziju, lagani & ne trebaju podmazivanje. Otpornost na habanje igusovih energetskih lanaca pokazala se uspješnom i u Arizona testu pijeska, gdje su se igus energetski lanci pokazali potpuno neosjetljivi/otporni na prašinu i prljavštinu.

Energetski lanac E2 micro: Rješenje za pokretne i trajno energijom ospkrbljene sustave

Na IAA, igus će, među ostalim, pokazati energetski lanac E2 micro, koji je posebno dizajniran za instalaciju u minimalnim prostorima i već se koristi u električnim kliznim vratima. Dostupan u različitim veličinama za širok raspon scenarija primjene u automobilu, od vjetrobranskog stakla do vrata prtljažnika, E2 micro je optimalno prilagođen za sigurno osiguranje energetskih i signalnih vodova. S veličinom od 4,5 milimetra, to je najmanji plastični energetski lanac na svijetu i pogodan je za najmanje prostore.

Energetski lanci serije E2C.10 i E2C.15 izrađeni od igumida G su otporni na temperature od -40 do +80 stupnjeva i mogu provoditi ubrzanje do 3 m / s². Sa svojim malim nagibom, E2 micro energetski lanci osiguravaju tihi rad, pri čemu relativno veliki spojevi između karika energetskih lanaca pružaju dugi radni vijek. Zbog njihove male težine, njihova upotreba je posebno pogodna za visoko dinamičke primjene.

Pogledajte energetske lance iz naše ponude!