Testirano - igus kabeli besprijekorno funkcioniraju i pri temperaturi od -40 °C!

igus kabeli garantirano funkcioniraju čak i pri ekstremnim temperaturama od -40 do +60 celzijevih stupnjeva!

igus je jedini proizvođač kabela koji je sposoban proizvesti fiksne, fleksibilne kabele te kabele za energetske lance koji funkcioniraju pri tako ekstremnim temperaturama.

Kontinuirano kretanje predstavlja izazov za kabele, no kako se kabeli ponašaju pri ekstremnim temperaturama od -40 ili +60 °C? Iz ovog razloga, igus testira svoje kabele više od 10 godina u svim ekstremnim uvjetima u svom labaratoriju od 2.750 kvadratnih metara.

Zajamčeni radni vijek pri ekstremnim temperaturama

Zbog velikog broja ispitivanja u stvarnim uvjetima, igus je jedini ponuđač na tržištu koji je u mogućnosti dati pouzdane izjave o prikladnom radijusu savijanja i dopuštenoj temperaturi za svaki kabel, što se može vidjeti iz igusovog kataloga za fleksibilne kabele (Chainflex). Igus ne samo da daje informacije o specifičnim temperaturama pri kojima se kabel može kretati prema standardnom testu hladnoće, nego i može za svaki kabel pojedinačno specificirati temperature pri kojima se kabel može kretati sa garantiranom razinom pouzdanosti u energetskom lancu.

U slučaju testiranja funkcioniranja kabela na hladnoći, rupture plašta predstavljaju glavni izazov. Međutim, u slučaju prekomjerne topline, postoji rizik da ukupna formacija jezgre neće ostati u originalnoj formi zbog toplinske promjene vanjskog plašta te da će doći do greške zbog konstantnog savijanja u energetskom lancu. Kao rezultat toga, može se dogoditi efekt “vadičepa”. Dodatnim povećanjem prostora za testiranje, limiti kabela se mogu bolje testirati i problem kondenzacije vode uzrokovane rapidnim promjenama temperature se može spriječiti dodatnim ispitivanjem u ispitnom labaratoriju. 

Kako izgleda testiranje igus kabela na ekstremnu hladnoću, pogledajte u sljedećem video prikazu: https://www.youtube.com/watch?v=s4gfjr-frD0

Detaljnije informacije o igus fleksibilnim kabelima možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.hennlich.hr/proizvodi/fleksibilni-kabeli-1232.html 

Za besplatne radne uzorke igus fleksibilnih kabela, javite nam se na e-mail: hennlich@hennlich.hr!