Uštedite na održavanju i troškovima rada industrijskih vozila sa plastikom visokih performansi!

Da biste izbjegli zastoje u radu stroja, važno je koristiti robusne i dugotrajne elemente stroja. igus proizvodi ne trebaju nikakvo podmazivanje i održavanje.

Defekti, popravci ili zastoji vezani uz održavanje industrijskih kamiona uzrokuju nepotrebne troškove. Stoga su potrebne robusne i pouzdane komponente kako bi se izbjegli takvi kvarovi. “Pametna plastika” iz igusa predstavlja idealno rješenje jer je posebno razvijena za dinamičke primjene i imaju dugi radni vijek, koji se može izračunati online. To uključuje, između ostalog, igus visoko fleksibilne kabele chainflex, koji su primjerice ugrađeni u sjedalima. Kabeli su otporni na UV zrake i ulje, vatru i opsežno testirani u ispitnom laboratoriju. Sa jamstvom do 36 mjeseci i minimalnim radijusom savijanja, idealni su za dugoročne primjene.

Vodite kabele sigurno u najužem prostoru

U industrijskim kamionima, kabeli moraju biti vođeni sigurno u najmanjem mogućem prostoru. Energetski lanci ("plastične gusjenice") su posebno razvijeni za ovu svrhu, jer imaju visoku torzijsku otpornost i unutarnji prostor koji štiti kabele te omogućuju najmanji radijus savijanja i unutarnje visine. Po dizajnu su modularni, mogu se brzo sastaviti i također su vrlo lagani. Zaobljeni oblici u unutrašnjosti energetskih lanaca također maksimalno štite kabele. U viličarima, energetski lanci (“plastične gusjenice”) se primjerice koriste za podešavanje sjedala ili u kod uskih prolaza kuda se kreću viličari, gdje štite kabele od vanjskih utjecaja.

Prilagodljiv i fleksibilan kokpit sa drylin linearnim vodilicama

Osim energetskih lanaca, linearne vodilice se također koriste za podešavanje sjedala, jer kokpit industrijskih kamiona mora biti individualno prilagodljiv ergonomskim potrebama operatora na različitim mjestima. To se posebno odnosi na naslon za glavu, naslone za ruke i kontrolne elemente i vrata. Sa drylin linearnim vodilicama, moguće je jednostavno i tiho podešavanje na ravnim i zakrivljenim tračnicama sa unaprijed definiranim točkama pričvršćenja. Linearna tehnologija drylin je vrlo lagana jer kolica klize na iglidur polimerima visokih performansi. Igus linearne vodilice ne trebaju dodatne maziva i imaju dugi radni vijek, ne trebaju održavanje i neosjetljive su na udarce.

iglidur klizni ležajevi za montažu bez podmazivanja i bez održavanja

Nosivost viličara ima visoke zahtjeve, kao što su visoka opterećenja, na korištenim ležajevima. Ovdje, iglidur klizni ležajevi koji ne trebaju održavanje pokazuju svoje prednosti. Kupac može odabrati iz širokog raspona kliznih ležajeva navedenih u katalogu, koji su izrađeni od preko 50 vrsta tribo-plastika sa posebnim svojstvima. Neki materijali karakterizirani su velikim kapacitetom opterećenja do 250 MPa i zato su ugrađeni u nosive točke za rotacije velikih opterećenja. Drugi imaju vrlo male koeficijente trenja i stoga se koriste za ležajeve upravljača ili na pedalama. Međutim, svi iglidur klizni ležajevi imaju nešto zajedničko: oni imaju dugi radni vijek, ne trebaju podmazivanje, povoljni su, lagani i otporni na vibracije.

Pogledajte detaljnije informacije o linearnoj tehnici za viličare!