Uz besplatnu kontrolu igus robota, korisnik može simulirati, programirati i upravljati robotom iz snova!

Da biste lako programirali robote, njemačka tvrtka igus je sada razvila upravljački softver za svoja rješenja sa niskim troškovima automatizacije. Upravljanje igus robotima besplatno je & dostupno putem Interneta i korisniku nudi jednostavan uvod u automatizaciju. Mogu se programirati i kontrolirati različite kinematike robota. Digitalni blizanci simuliraju pokrete. Na ovaj način korisnik može programirati prikladno rješenje prije kupnje. Hardverska oprema robota, na primjer, linearni robot sa preklopnim ormarićem, igus nudi od samo 5.000,00 eura.

Skupljanje robe iz kutije, pomaganje u uzimanju uzoraka i punjenje limenki sa stroja -  sve to rade roboti! Bilo da se radi o arikuluranim robotskim rukama, delta robotima ili linearnim robotima: igus u svom portfelju ima sve tri kinematike kao povoljna rješenja. Kako bi korisnici mogli unaprijed isprobati koji robot je najprikladniji za njihovu primjenu, igus sada nudikontrolu robota, softver za simulaciju i programiranje svih igus robota. "Kao strojarska tvrtka, vrlo dobro smo upoznati s različitim kinematikama, tako da je sljedeći logični korak za nas bio razviti odgovarajuće jednostavan i intuitivan sustav upravljanja robotima", kaže Alexander Mühlens, voditelj tehnologije automatizacije tvrtke igus GmbH. Posebnost: softver je dostupan online besplatno i bez licenci. U softveru se nalazi “digitalni blizanac” za sve igus robote, koji se može simulirati i podučavati poput pravog robota. Sustav za kontrolu robota kasnije se također koristi za intuitivno programiranje robota. Svako programiranje se nakon toga može primijeniti na pravog robota. Kompletni hardverski paket, na primjer, drylin linearni robot s integriranim upravljačkim sustavom u rasklopnom ormaru, dostupan je od 5.000,00 eura.

Jednostavno programiranje robota

Pomoću upravljanja igus robotom, korisnik može slobodno pomicati sve osi digitalnog blizanca putem 3D sučelja. Pomoću funkcije učenja, robot se može programirati vrlo lako, čak i bez veze robota. Da bi to učinio, korisnik mora ručno premjestiti robota u željeni položaj i definirati kako se želi pomicati. Postupak se ponavlja sve dok se ne stvori željeni profil pokreta. Odgovarajući krajnji efektori, kao što su hvataljke, lako se dodaju, a središte točke alata automatski se prilagođava. Mogu se instalirati i virtualne kutije, na primjer, kako bi se spriječilo sudaranje robota sa strojem. Upravljanje igus robotom se također može povezati s upravljačkim sustavom više razine, bilo putem komunikacije preko sučelja putem Digital IO ili putem Ethernet komunikacije pomoću IP adrese. Igus razvojni inženjeri žele još više proširiti upravljački sustav: „U budućnosti želimo ponuditi usluge u oblaku poput integracije vida, daljinskog puštanja u rad, kao i internetsku obuku za male troškove, koju kupac može rezervirati. Daljnje usluge poput procjene slike putem web kamere ili rješenja za odabir bine, planiraju se kao rješenja temeljena na oblaku “, kaže Mühlens.