Veći, jači, brži: novi igus linearni roboti za ekonomičnu automatizaciju!

Povoljna automatizacija sa linearnim robotima bez podmazivanja, iz igusa!

Jednostavni, precizni, brzi procesi: to su zahtjevi kartezijanskih robota. Koriste se za “pick and place” primjene, sustave sortiranja i medicinsku tehnologiju. Njemačka kompanija igus je sada razvila linearni i sobni linearni robot za velike radne prostore. Dva nova sustava kinematike omogućuju korisnicima da premjeste do pet kilograma. Oba linearna robota dostupna su izravno sa zaliha. Također ih je moguće prilagoditi tako da odgovaraju zahtjevima kupca - nema minimalne količine narudžbe.

Da bi preživjeli na tržištu, i veliki industrijski igrači i male tvrtke trebaju automatizirana rješenja koja će se brzo isplatiti. Kartezijski roboti već su godinama sredstvo izbora u tehnologiji automatizacije. Omogućuju korisnicima da brzo, lako i ekonomično izvršavaju svoje zadatke. Potrebno je samo malo programiranja. Linearne osi bez podmazivanja razvijene u nekoliko stupnjeva, dostupne su već od 1.800 eura.

Ovisno o zahtjevima aplikacije, mogu se odabrati dvoosni linearni ili ravni linearni roboti i troosni sobni linearni roboti.

Povoljna automatizacija sa linearnim robotskim rješenjima bez podmazivanja

Dva linearna robota sastoje se od unaprijed konfiguriranih linearnih modula, aluminijskih linearnih osi, NEMA stepper motora i enkodera. Novi linijski robot može transportirati opterećenja do 50 N u radni prostor 800x500mm maksimalnom brzinom do 1 m/s. " Novi sobni linearni robot dobra je opcija za složenije zadatke. Može prevoziti opterećenja do 50 N u radni prostor 800x800x500mm maksimalnom brzinom od 0,5 m / s. Dvije osi zupčastog remena ZLW i jedna os zupčastog nosača GRR osiguravaju precizno vođenje i rad bez podmazivanja.

Za potpuno automatizirane zadatke sortiranja

Nova linearna rješenja robota koriste se u zadacima biranja, skupljanja i sortiranja posuda. Većina tih procesa premještena je na kraj proizvodne linije. To se dogodilo i na FachPacku 2019. u izlogu SSI Schäfer, specijalista za intralogistiku. Novi linearni robot drylin room automatizirao je opskrbu osjetljivim proizvodima pomoću transportne kutije s termoformnim umetkom. Posebno razvijeno pakiranje i upotreba linearnog robota omogućili su prethodno sortiranje različitih ručki u boji za proizvodnju kućanskih aparata. Postoje i drugi linearni scenariji upotrebe robota u mikroelektronici i automatiziranom testiranju.

Prilagodite dizajn sobnog linearnog robota

Korisnici mogui i sastaviti vlastiti linearni robot sa potezima do šest metara na www.igus.eu/robot-enquiry. Ovisno o zahtjevima kupca, duljina osi i različiti motori također se mogu konfigurirati sa takvim elementima kao što su energetski lanci i kablovi.