Veliki prostor, mala cijena: delta roboti iz igusa - povoljna cijena & bez održavanja!

Jednostavna automatizacija i niski troškovi mogući su zahvaljujući igus delta robotima primjenom komponenata bez podmazivanja izrađenih od tribo-polimera. Na sajmu Motek iz 2019. godine njemačka kompanija igus predstavila je novu verziju sa 10 puta većom zapreminom radnog prostora u usporedbi sa dokazanim modelom. Ovaj lagani sustav za jednostavne “pick & place” operacije, isporučuje se kao pripremljeni komplet ili proizvod spreman za ugradnju. Navedeno jamči brzi rad i štedi troškove.

Usporedna kinematika, koja ne treba podmazivanje, sa promjerom radnog prostora 660 mm.

Lagan, povoljan i sa većim rasponom - to je novi delta robot drylin DLE-DR njemačke kompanije igus. Korištenje tribo-polimera, koji ne trebaju podmazivanje, ne samo da je isplativo pri kupnji, već i uz minimalno održavanje tijekom upotrebe, što smanjuje troškove održavanja i zastoja. Zahvaljujući modularnom sustavu, korisnici mogu birati između kompaktnog modularnog kompleta za samostalno sastavljanje ili unaprijed sastavljene verzije u transportnom okviru.

Robot se sastoji od tri drylin ZLW osi sa zupčastim remenom, koji ne trebaju održavanje, sa senkoder teper motorima NEMA23 XL, igubaln spojevima koji ne trebaju podmazivanje i odgovarajućim adapterskim pločama za hvataljke i motore. Navedeno osigurava brzo rukovanje do 5 kilograma, sa preciznošću od ± 0,5 milimetara. Novi robot delta nudi 10 puta veći radni prostor, sa promjerom 660 mm na visini od 180 mm, što značajno povećava domet. Pin za umjeravanje omogućuje postavljanje robota na nulu. Izravno je pričvršćen na glavu za ugradnju.

Jednostavna & povoljna automatizacija 

Upotreba delta robota vrlo je prikladna za jednostavne aktivnosti montaže, “pick & place” zadatke, kao i primjene u inspekcijskoj tehnologiji. Kao građevinski komplet, može se postaviti u samo 30 minuta i izuzetno je isplativ. Čak i manja ili srednja tvrtka se može lako upustiti u automatizaciju za svega nekoliko tisuća eura. U isto vrijeme, operator vrlo brzo ima koristi od svog novog rješenja za automatizaciju. Razdoblje povrata investicije za većinu apliakcija je manje od šest mjeseci.

Ovisno o potrebama kupca, novi drylin DLE-DR može se isporučiti u roku od 3 do 7 dana kao unaprijed sastavljeni građevinski komplet, sa uputama za montažu u kutiji ili kao sustav spreman za ugradnju u transportni okvir. Kao opcija, kupac može koristiti vlastiti softver i upravljački sustav ili intuitivni i jednostavni za upotrebu dryve D1 upravljački sustav od igusa.

Izgradite vlastitog robota u svega nekoliko klikova

Sa drylin DLE-DR delta robotom, igus proširuje svoj široki izbor robotskih komponnati. Na temelju svojih tribo-polimernih ekspertiza, igus već dugi niz godina razvija ekonomična rješenja za automatizaciju za odabir, opskrbu, osiguranje kvalitete i montažu. Tu se ubraja robolink DP - modularni sustav koji korisnicima omogućuje sastavljanje zglobnih ruku sa čvrstim i laganim plastičnim kućištem, mjenjačima i motorima u svoje robotske ruke.

Ponuda također uključuje robolink DCi, unaprijed konfigurirani sustav za automatizaciju, spreman za upotrebu. Sastoji se od 4 ili 5-osnog robota i upravljačkog sustava koji je integriran u podnožje hvataljke na način koji štedi prostor. Ove godine su igus i njegovi partneri iz industrije predstavili platformu RBTX.com kako bi kupcima omogućili brže sastavljanje vlastitog robotskog rješenja. Sa samo nekoliko klikova možete sastaviti svoje vlastito robotsko rješenje online, uz povoljnu cijenu. Osnovna elektro-mehanička struktura su timerobiti sa artikuliranom rukom, delta roboti i linearni roboti. U sljedećem koraku korisnik nadopunjava ovu osnovnu strukturu dodavanjem pojedinačnih komponenti različitih proizvođača kao što su hvataljke, usisne jedinice, kamere, motori, senzori i upravljački sustavi. Prednost: sve su komponente kompatibilne jedna sa drugom. Korisnik brzo dobiva pouzdan operativni kompletni paket automatizacije koji zadovoljava njegove pojedinačne potrebe i budžet.