Viziri za zaštitu od koronavirusa: igus proizvodi trake za glavu za vizire!

Zahvaljujući injekcijskom prešanju, više od 10.000 dijelova vizira za glavu za zaštitu od korona virusa svaki tjedan napušta Kölnsku tvornicu i ubrzava pomoć liječnicima i osobama zaposlenim u zdravstvu.

Trenutačno je zaštita medicinskog osoblja jedan od najvažnijih izazova. Međutim, dovoljna količina odgovarajuće opreme potrebne vizire za lice, koje privatne osobe i tvrtke trenutno izrađuju diljem svijeta koristeći 3D printanje.

Kako bi zaštitili liječnike, medicinsko osoblje i druge ljude koji izravno rade s pacijentima, Prusa, proizvođač 3D printera, razvio je masku za lice i dizajn postavio na Internet za besplatno preuzimanje. Cilj je izraditi vizire za lice na što je moguće većem broju 3D printera. Projekt se već smatra uspjehom u tome što pojedinačni ljudi, proizvođači mreža i tvrtke širom svijeta sudjeluju u shemi i rade na izradi vizira za zaštitu od korona virusa. I inicijative poput "Operacija štiti!" u SAD-u okupljaju volontere na svojim platformama. igus GmbH sudjeluje u ovom svjetskom suradničkom projektu i koristi prednosti metode injekcijskog prešanja.

Injekcijsko lijevanje (prešanje) omogućava ekonomičnu masovnu proizvodnju zaštitnih oklopa – vizira za glavu. Izuzetno je lako napraviti vizir za lice: 3D otisnut plastični remen sadrži zamjenjivi list plastičnog filma koji štiti lice. Štitnik za lice nije zamjena za zaštitnu masku koja prekriva usta; takvu masku treba dodatno nositi. Međutim, zaštitni štitnici za lice pružaju dodatnu zaštitu, posebno za oči.

Oni također štite od prirodnog instinkta da se dodirne lice i tako dođe u bliski kontakt sa korona virusom. Kao materijal koristi se materijal koji je recikliran iz iglidura A200. 

Ponudu za dijelove (trake za glavu) za vizire za zaštitu od korona virusa molimo zatražite na e-mail hennlich@hennlich.hr ili na broj 01/3874 334!