Staze sa rotacijskim pokretima

Projektiramo fleksibilan dovod energije, podataka i impulsa za pokretna postrojenja, osobito kod postrojenja gdje ima rotacijskih kretanja (kružni odlagači, karusel,…), a potrebno je da vode električne kabele, optičke kabele ili crijeva za tekuće i plinovite medije. 

Igus energetski lanci osiguravaju sigurnost strojeva, funkcionalnost i dugi rok trajanja svih vodova koji su smješteni u energetskom lancu. Zahvaljujući mehaničkoj čvrstoći, energetski lanci se posebno primjenjuju u težim uvjetima rada kao što su poduzeća za dopremanje ugljena, elektrane, postrojenja za preradu, termo-elektrane, itd. 

Nudimo potpunu isporuku (predlažemo rješenja, dokumentaciju projekta, dostavu materijala, uključujući demontažu prethodne tehnike, servis i reviziju), kao i servis i inspekciju. Ovisno o zahtjevu aplikacije, dovod energije može se postaviti u metalnim prstenovima ili u punom kućištu.

Sastavni dio našeg know-how-a je povezivanje naših strojarskih patenata i dovoda energije, gdje time eliminiramo odstupanja prilikom kretanja bilo kojeg stroja. Druga mogućnost je instalacija elektronskog sustava nadzora koji osigurava sustav, kako ne bi došlo do iznenadnog zastoja, odnosno kvara. Time smanjujemo, odnosno eliminiramo vrijeme zastoja sustava i produžujemo vijek trajanja.