Mjerenje kvalitete i ušteda električne energije

Software za analizu snimljenih parametara kvalitete električne energije

Hr elspec softver uredjaji za mjerenje i ispitivanje kvalitete i ustedu elektricne energije 670

Software za analizu snimljenih parametara kvalitete električne energije - PQScada Sapphire nudi jedinstveno iskustvo sa svim izvorima podataka i sa svim uređajima za snimanje parametara kvalitete električne energije. Omogućuje punu funkcionalnost te brz pristup istraživanju, analizi i vizualizaciji zabilježenih podataka. PQScada Sapphire otvorena je i potpuno programabilna platforma, dizajnirana za podešavanje i lagano integriranje s raznovrsnim mjernim uređajima. S otvorenom i fleksibilnom platformom, PQScada Sapphire podržava puno razina podešavanja: od jednostavnih korisničkih konfiguracija do XAML stila i potpunog kodiranja.

Glede vizualizacije podataka PQScada Sapphire modul istraživanja parametara električne energije na izbor daje gotovo neograničeno puno tipova dijagrama od kojih si korisnik može odabrati koji mu omogućuje najbolje moguće uvjete za analizu danog problema.

Modul električne energije u trenu pokazuje status ukupne mreže ili individualna mjerenja u odabranim točkama za odabrani vremenski period. Uvjeti kvalitete električne energije su podesivi i mogu se postaviti tako da budu prilagođeni bilo kojoj mreži. Mnogobrojni uvjeti poštovanja mrežnih pravila se mogu primijeniti u jednoj mjernoj točki radi usporedbe. Detaljan  izvještaj, koji se odnosi na poštovanje mrežnih pravila, može se lako generirati iz modula za kvalitetu električne energije.

PQScada Sapphire omogućuje pregled svih mjernih točaka na geografskoj mapi s podacima u realnom vremenu i općenitim statusima. Kao dodatak mapi ima 3 widgeta koji mogu prikazati status cijele električne mreže. Prvi widget se odnosi na kvalitetu električne energije i on pokazuje popis mjernih točaka koje nisu u skladu s konfiguriranim mrežnim pravilima. Poveznica za istraživanje bude prikazana i onda je lagano pristupiti analizi događaja. Drugi widget odnosi se na poremećaje i on prikazuje popis prethodno definiranih događaja koji su se pojavili u posljednjem satu, danu, mjesecu ili godini. Također je omogućena poveznica na karti koja omogućuje brz i lagan pristup događaju. Treći widget je sustavski i on prikazuje sustavske poruke ili upozorenja vezana za pogonsko stanje te je preko poveznice lagano odraditi daljnje istraživanje.