Brza zamjena kliznog uloška sa igus izmjenjivim ležajem, direktno na tračnici!

Proširene veličine novih ležajeva bez podmazivanja osiguravaju duži radni vijek drylin W linearnih sustava!

Njemačka kompanija igus oslanja se na klizne uloške za ležajeve koji ne trebaju podmazivanje, izrađene od od polimera visokih performansi za tiho i precizno klizanje linearnih vodilica. Početkom godine igus je razvio ležaj za zamjenu linearnog modularnog kompleta drylin W, posebno za brzu zamjenu kliznih uložaka za ležajeve u visokofrekventnim aplikacijama. Princip koji stoji iza njega je vrlo jednostavan: otključajte ležaj, gurnite klizni uložak za ležaj van, zamijenite ga i spreman je! Zamjenski ležaj koji štedi vrijeme i troškove sada je dostupan u veličinama 16 i 20 za linearne vodilice serije drylin W, osim standardne veličine ugradnje 10.

U ekstremnim okolnostima abrazivni pijesak ili staklena prašina - prije ili kasnije - mogu uzrokovati trošenje kliznih uložaka za ležajeve na linearnoj vodilici. Baš kao i aplikacije u automatizaciji, gdje su linearne vodilice i osi u pogonu cijelo vrijeme. Za zamjenu uložaka za ležajeve, cjelokupna linearna kolica morala su se maknuti sa tračnice.

Posebno za linearne osi ili višeosne linearne robote sa pogonskim remenom, to se može postići samo skupim rastavljanjem i ponovnim puštanjem u rad. Stoga je igus razvio izmjenjivi ležaj izrađen od plastike iglidur J200 visokih performansi za drylin W linearne vodilice. Ležaj omogućuje jednostavnu zamjenu na linearnoj tračnici u nekoliko koraka. Navedeno smanjuje vrijeme zastoja, štedi troškove postavljanja i osigurava rad 24/7. Praktičan, besplatan alat omogućuje sigurnu ugradnju uložaka za ležajeve u najkraćem vremenu. Kako bi se još većem broju korisnika omogućilo korištenje praktičnog i učinkovitog ležaja, novi ležaj je također dostupan za instalacije veličine 16 i 20, pored instalacijske veličine 10. Tako, na primjer, dyrlin W linearne vodilice, linearne osi i linearni roboti se mogu lako nadograditi.

Zamjena linearnog ležaja za 30 sekundi

Princip zamjenskog ležaja je vrlo jednostavan: prvo, bočni poklopac linearnog kućišta se otpušta pomoću odvijača. Sa isporučenim besplatnim alatom koji korisnici mogu i sami 3D printati, uložak za ležaj se sada može izvući iz kućišta i izravno ukloniti sa tračnice. Novi klizni uložak za ležaj od plastike iglidur J200 otporne na habanje i abraziju, zatim se pričvrsti na tračnicu i umetne u nosač sa montažnim alatom. Vratite bočni poklopac na linearno kućište i zamjena ležaja je gotova. Praktična prednost: Tračnica nije oštećena i kućište ležaja se može ponovno koristiti bez rastavljanja remena ili navojnih matica. “Pin” koji se nalazi na sredini bočnog poklopca osigurava ležaj u linearnom kućištu. Alternativno, zamjena se može provesti i pomoću odvijača. Na novom kliznom ulošku za ležaj i kolicima, igus je u tu svrhu osigurao posebne utore. Drylin W zamjenski ležaj, uključujući alat za montažu, lako se naručuje online. Baš kao i praktični set za naknadnu ugradnju sa zamjenskim ulošcima za ležaj, poklopcem i montažnim alatom.