Dokazan i nov: tribo-polimerni iglidur E7 za energetski učinkovite klizne ležajeve!

igus proširuje opseg ležaja pomoću ilidur E7 materijala otpornog na abraziju!

Sa specifikacijama poput niskog koeficijenta trenja i izvrsnog prigušivanja vibracija, tribo-polimer iglidur E7 već je dokazao svoju snagu u kliznim elementima drylin tehnologija iz igusa. Niski koeficijent trenja materijala osigurava glatke pokrete, smanjuje potrebnu pogonsku energiju i štedi dodatne troškove.

U vrijeme napredne automatizacije industrije potrebne su trajne, ekonomične i nadasve energetski učinkovite komponente stroja. Od 1983., njemačka kompanija igus razvija tribo-polimere za tehnologiju običnih ležajeva, bez maziva i samim tim bez održavanja. igus u svom asortimanu proizvoda ima ukupno 57 iglidur materijala za razne primjene. iglidur E7 je među njima.

Tribo-polimer se koristi u kliznim elementima drylin linearnih sustava od 2012. godine, a u dryspin navojnim maticama dostupan je od 2018. godine. iglidur E7 već se dokazao u brojnim primjenama poput leća fotoaparata, vrata vlaka, pa čak i 3D printerima. Prije svega, specifikacije za prigušivanje vibracija tribo-polimera uvjeravaju korisnika u njegove prednosti. Stoga je igus sada razvijao materijal za raspon kliznih ležajeva. iglidur E7 posebno je dizajniran za niska do srednja opterećenja u okretnim pokretima i podnosi površinske pritiske do 18 MPa u pokretu. Novi materijal kliznih ležajeva prikladan je za ležajeve zaklopki ili senzora. Daljnja primjena nalazi se u ambalaži, tekstilnim strojevima i tehnologiji namještaja.

Ispitivano i testirano na terenu, dokazano testovima

Sve materijale za iglidur testira tvrtka igus u vlastitom ispitnom laboratoriju od 3.800 četvornih metara u više od 15.000 ispitivanja godišnje vezanih uz primjenu. Prikupljeni rezultati nalaze se u mrežnim pomagalima za odabir, kao što je iglidur expert. U ispitnom laboratoriju, iglidur E7 bio je impresivan u ispitivanju okretaja brzinom od 0,01 m/s i opterećenjem od 1MPa na svim osovinama sa vrlo niskim koeficijentom trošenja od 0,3 do 0,8. Trenutno je iglidur E7 dostupan kao klizni ležaj u 12 standardnih dimenzija. Daljnje dimenzije i prilagođeni dizajni prema specifikacijama kupca dostupni su na zahtjev. Čak se i posebni dijelovi mogu proizvesti injekcijskim prešanjem, iz alata izrađenih konvencionalnim postupkom ili print2mold, kao i iz odgovarajuće zalihe šipki.