Klizni rotirajući ležajevi, koji ne trebaju podmazivanje, iz serije PRT-04 štede 50% prostora te su 60% lakši!

Velik broj pokreta u malom prostoru: sa novim PRT-04 kliznim rotirajućem ležajem, korisnik može uštedjeti 50 posto prostora!

Brzi rotacijski pokreti u malom prostoru. To su često posebni zahtjevi za klizne rotirajuće ležajeve u automatizaciji ili tehnologiji pozornica, kao i u upravljačkim pločama. Za takve kompaktne primjene, igus je sada razvio novi raspon kliznih rotirajućih ležaja za srednje opterećenja. Rotirajući ležajevi ne samo da ne zahtijevaju održavanje i otporni su na habanje, zahvaljujući upotrebi polimera visokih performansi, oni su također 50% manji u visini ugradnje i 60% lakši, osiguravajući korisniku uštedu i do 20%.

Visoke stope ciklusa i opterećenja, na primjer, u sustavima za zavarivanje, stolovima za indeksiranje ili industriji ambalaže, izuzetno su zahtjevni za rotirajuće ležajeve. Kako bi zadovoljila zahtjeve, njemačka kompanija igus je tijekom 15 godian razvijalala svoj raspon kliznih rotirajućih ležajeva. iglidur klizni rotirajući ležajevi (PRT) imaju klizne elemente između unutarnjeg i vanjskog ležaja, izrađene od aluminija ili nehrđajućeg čelika. Klizni elementi ne trebaju održavanje, izrađeni od iglidur J plastike visokih performansi, osiguravaju minimaliziranje trenja i trošenja, bez upotrebe podmazivanja.

Plastika visokih performansi podnosi maksimalni površinski tlak od 35 MPa. Osim toga, igus ima verzije u skladu sa FDA i ESD bez minimalne količine narudžbe. igus je sada razvio novu seriju PRT-04 kliznih rotirajućih ležajeva tako da korisnici mogu koristiti ležajeve čak i u kompaktnim prostorima za instalacije sa srednjim opterećenjima.

Širok izbor: različite veličine i pribor

Nova linija PRT-04 dostupna je izravno sa zaliha, sa unutarnjim promjerom od 50 do 300 milimetara. Osim toga, igus nudi široku paletu pribora za klizne rotirajuće ležajeve. Od pogonskog zatika, ograničenja varijabilne rotacije i nazubljenog prstena do stezne poluge. Novi klizni rotirajući ležaji također su pokazali dugi radni vijek u vlastitom ispitnom laboratoriju. Podaci prikupljeni u ispitivanjima ugrađeni su u konfigurator iglidur PRT kliznih rotirajućih ležajeva, koji omogućuje kupcu da brzo odabere odgovarajući ležaj  te da izračuna radni vijek u pojedinačnoj primjeni.