Mlaznice za prskanje RS II-3 - Nova generacija za najfiniju atomizaciju bez komprimiranog zraka!

Nova generacija Lechler mlaznica dovodi dokazanu tehnologiju na višu razinu.

Mlaznice za prskanje su jednofluidne mlaznice koje tekućinu atomiziraju kao šuplji stožac. Voda se dovodi u mlaznicu pod gotovo istim visokim tlakom (npr. 35 bara), čime se postiže fini spektar kapljica. Otvaranjem regulacijskog ventila u povratnom vodu, djelomični protok vraća se u spremnik za vodu i kontrolira se stupanj protoka mlaznice.

Prednosti povratnih mlaznica su njihovi mali radni troškovi (jer se ne zahtijeva raspršivanje zraka), njihov veliki kontrolni omjer od najmanje 10: 1 i gotovo konstantna veličina kapljica u cijelom rasponu upravljanja.

S novom generacijom mlaznica RS II-3, veličina kapljica D32 na 35 bara, g može se smanjiti na 85 - 130 µm u odnosu na radne točke kompletne serije. Nekoliko studija slučaja za plinske rashladne tornjeve pokazalo je da je moguće udaljenost isparavanja smanjiti u prosjeku za 30%. Sa znatno sitnijim kapljicama, potreban razmak isparavanja može se čak smanjiti i do 50% u usporedbi s uobičajenim mlaznicama za prskanje. Zahvaljujući optimiziranom putu isparavanja, sustav izlijevanja može se upotrijebiti u znatno više procesnih slučajeva kao alternativa dvostrukom sustavu.

Pored toga, revizija Lechlerovih povratnih mlaznica rezultirala je dodatnim dizajnerskim prednostima kao što su geometrija optimizirana protokom, manje pojedinačnih dijelova i mogućnost sastavljanja sa standardnim alatima.

RS II-3 (serija 290) sadrži ukupno sedam mlaznica u opsegu protoka između 0,6 - 27,9 l / min i potpuno će zamijeniti prethodne RS 3 mlaznice (serija 260).

Pogledajte detaljnije informacije o mlaznici serije RS II-3 u tehničkom listu!