Najbolji u crnom: novi igus polimer iglidur J3B visokih performansi za klizne ležajeve!

Napredni materijal je atraktivan, sa malim koeficijentom trenja i novim crnim dizajnom!

Za prijenos okretnih i rotacijskih primjena, igus uvodi iglidur J3, tribo-polimerni klizni ležaj, koji ne treba podmazivanje i dugog je radnog vijeka te ima vrlo nizak koeficijent trenja. Kako žućkasti materijal nije uvijek odgovarao dizajnerskom konceptu korisnika, igus je sada dodatno razvio isprobani tribo-polimer u crnoj boji - iglidur J3B. Intuitivno upravljani iglidur online expert system pomaže pri odabiru odgovarajućeg kliznog ležaja.

Visoka otpornost na prljavštinu, nizak koeficijent trenja i žilavost u borbi protiv rubnih i udarnih opterećenja; svojstva koja su tražena u mnogim industrijama. Kako bi udovoljio ovom zahtjevu, u 2015. godini lansiran je polimerni iglidur J3. Tribo-polimer pokazuje svoje prednosti, posebno u okretnim i rotacijskim pokretima. igus je sada razvio još izdržljiviji iglidur J3B (B za “black” - crno). Novi crni polimer visokih performansi prilagođava se dizajnu namještaja ili čak sportskoj opremi i opremi za slobodno vrijeme.

iglidur J3B produžuje radni vijek, posebno za aplikacije s malim i srednjim opterećenjima, što ga čini idealnim za biciklističku industriju, na primjer, u papučicama, ručicama kočnica ili ovjesima. iglidur J3 koristi se i u papučama brdskih bicikala iz tvrtke Crankbrothers. Godinama američka tvrtka promovira vrhunske komponente i oslanja se na klizne ležajeve, izrađene od visoko učinkovitih polimera, koji ne trebaju podmazivanje i održavanje.

Online stručnjak za klizne ležajeve pomaže pri odabiru

Korisnici mogu birati između 57 različitih materijala kliznih ležajeva. Od vizualno privlačnog i izdržljivog J3B do visoko temperaturnog specijalnog iglidura X. U potrazi za pravim kliznim ležajem, online sustav iglidur prati korisnika u odabiru odgovarajućeg tribo-polimera. Online konfigurator je vrlo jednostavan za korištenje. Korisnik mora samo unijeti parametre aplikacije za dizajn, opterećenje, pokret i kontra partnera. Tada se prikazuje očekivani radni vijek svih pogodnih materijala za iglidur i može se odabrati materijal sa najboljim omjerom cijene i performansi za primjenu. Svi klizni ležajevi dostupni su izravno sa zaliha, bez minimalne količine narudžbe.