Navojne matice koje ne trebaju podmazivanje izrađene od materijala iglidur J200 produžuju radni vijek tri puta!

igus proširuje najveći shop navojnih matica na svijetu sa novim materijalom!

Sa novim izdržljivim materijalom iglidur J200, igus proširuje svoj najveći asortiman navojnih matica u katalogu i online. Prednost online trgovine: Konfigurirajte vretena sa visokim usponom, trapezoidna i metrička vretena online pomoću konfiguratora navojnih matica i predvidite radni vijek matice. Uz tri uobičajena materijala navojnih matica, ovisno o zahtjevima, dizajner može birati između devet različitih materijala matica, koje ne trebaju podmazivanje i održavanje. Navedeno od sada uključuje visokokvalitetni materijal iglidur J200 sa superiornim svojstvima otpornim na habanje.

Podesivi pogonski sustavi navojnih matica za brzo ili sporo pozicioniranje. Oni pretvaraju rotacijsko gibanje u linearno kretanje. igus pogonske navojne matice koje ne trebaju podmazivanje i održavanje koriste se u širokom rasponu primjena, uključujući i platforme na vlakovima, 3D printere i aktuatore ventila i fitinga u sektorima kemijske i procesne tehnike.

Kako bi riješio ove različite funkcije, inženjer može online konfigurirati svoj dizajn u konfiguratoru navojnih matica (www.igus.eu/leadscrewshop), birajući iz širokog raspona pogonskih sustava i tehnologija. Osim metričkih vretena, na raspolaganju su trapezoidna vretena i vretena sa visokim usponom. Potonji mogu zamijeniti zupčasti remen ili pneumatski pogon. Sa više od 70 različitih nagiba navojnih matica, 3 materijala navoja i 9 različitih materijala za matice - kao što je novi izdržljivi iglidur J200 - u 10 različitih izvedbi, igus nudi najširi izbor na svijetu, sa više od 5.000 kombinacija navojnih matica. Uz naručivanje putem interneta, igus shop navojnih matica omogućuje inženjeru izračunavanje očekivanog radnog vijeka pogonskog sustava. Još jedan online alat je konfigurator navojnih matica. Ovdje dizajner može simulirati kretanje navojne matice na oba kraja online, izraditi crtež i naručiti navojnu maticu direktno online.

iglidur J200: Do tri puta duži radni vijek

Nove navojne matice izrađene od iglidur J200 visokih performansi. U ispitivanjima u laboratoriju igus, ovaj materijal je postigao vijek trajanja tri puta dulji nego kod standardnog materijala za matice koje rade na navojima od anodiziranog aluminija. Kada se koristi u kombinaciji sa aluminijem, ovaj novi materijal matice smanjuje buku, prigušuje vibracije i lagan je. Tipičan primjer primjene mogu se naći u sustavima vrata za vlake i zrakoplove, kao I u primjenama u sektorima rukovanja i automatizacije. Cilindrične ili navojne matice sa dostupne su po narudžbi sa skladišta, a također su prikladne za upotrebu na  vretenima sa visokim usponom te trapezoidnim vretenima koji se samo zaključavaju.