Nova i kompaktna teleskopska vodilica Drylin NT, koja ne treba održavanje, podnosi opterećenja do 180N!

Teleskopske vodilice iz igusa za higijenske ladice na izvlačenje, koje ne trebaju podmazivanje!

Pomoću nove, lagane i izdržljive drylin NT-60 teleskopske vodilice iz igusa, koja ne treba podmazivanje, ladice duljine do 2.000 milimetara mogu se tiho koristiti u medicinskim sustavima ili u laboratorijskoj automatizaciji. Zbog toga se igus u potpunosti oslanja na tribo-polimere iglidur-a otporne na habanje za klizne elemente.

Teleskopske šine koriste se posvuda za uklanjanje predmeta iz malih prostora bilo u ladicama, automatima ili naslonima za glavu. Navedeno je moguće jer se sastoje od nekoliko šina koje se mogu gurnuti zajedno i izvući. Kako bi se korisnici mogli osloniti na lagano rješenje i rješenje bez podmazivanja, čak i za veće korisne nosivosti, igus je sada proširio svoju seriju teleskopskih vodilica drylin NT. Sa novom 60 mm širokim i 24 mm visokom vodilicom, moguće je potpuno proširenje, djelomično produženje ili prekomjerno produženje pojedinačne duljine do 2.000 milimetara.

Novi drylin NT-60 sustav pokazuje svoje prednosti, posebno u medicinskoj tehnologiji. Ovdje su potrebna rješenja koja su higijenska, lagana i jednostavna za čišćenje. Zbog toga igus koristi čvrsti anodizirani aluminij u tračnicama i kliznim elementima izrađenim od polimernog iglidura visokih performansi J. Tribo-polimer osigurava glatko, ravnomjerno i prije svega klizanje vodilica bez podmazivanja. Ali polimerni klizači imaju još više prednosti: tihi su u radu i ne trebaju održavanje zbog ugrađenih krutih maziva. Eliminirajući masnoću, a prljavština i prašina ne prianjaju za šine. Rizik od neuspjeha je minimaliziran. Teleskopske šine mogu se lako i brzo očistiti visokim tlakom ili kemikalijama, što je važan kriterij za upotrebu u bolnicama.

Jednostavan prijevoz teških tereta

Svi elementi u novoj vodilici drylin NT-60 koji su izloženi naprezanju kod savijanja izrađeni su od metala i imaju visoku krutost. Ispitivanje ladice u laboratoriju igusa pokazalo je da dvije teleskopske vodilice sa duljinom produženja 400 milimetara mogu izdržati statička opterećenja do 180N u blizini ručke. Korištenjem kliznih elemenata izrađenih od polimera umjesto metalnih kuglica, prilagodljive vodilice mogu se instalirati vodoravno - kao klasična klizna ladica - i pojedinačno ili paralelno jedan s drugim.

Kompaktna veličina za mala opterećenja

Osim drylin NT-60, igus nudi i sustav u širini od 35 milimetara i visini od 19 milimetara. Omogućuje korisnicima produljenje pojedinih duljina do 1.200 milimetara. Zbog svog kompaktnog tipa, drylin NT-35 teleskopski sustav pogodan je za primjenu u malim instalacijskim prostorima, poput motornih vozila ili kampera. Osim punog produženja, djelomičnog produženja i prekomjernog proširenja, NT-35 serija nudi i verziju s opcijom zatvaranja u srednjem i krajnjem položaju. Čista u radu, čvrsta u rukovanju, vrijedna prilagodbe. Osim medicinske tehnologije i laboratorijske automatizacije, teleskopske vodilice drylin NT mogu se koristiti i u proizvodnji automata, u unutrašnjosti i opremi trgovina, kao I fitinga u sustavima namještaja.