Novi chainflex M kontrolni kabeli imaju 20 posto tanju strukturu i štede prostor u energetskom lancu!

Zajamčenih 5 milijuna ciklusa po niskoj cijeni sa tankim igus upravljačkim kabelima!

Svojom naprednom serijom kabela chainflex M, igus sada dokazuje da se kvaliteta i niska cijena međusobno ne isključuju. Nakon četiri godine istraživanja, specijalist za pokretne kabele predstavio je nove upravljačke kabele CF880 / CF881 i CF890 / CF891 na SPS-u. Do 20 posto tanji oblik kabela osigurava niže promjere savijanja. Navedeno korisniku omogućuje uštedu instalacijskog prostora, prostora unutar energetskog lanca i troškova. Serija kabela chainflex M ima testirani radni vijek od pet milijuna ciklusa i dolazi sa 36 mjeseci jamstva.

Dobar kabel za energetski lanac po maloj cijeni! To je bilo i još uvijek ostaje obećanje koje pokreće serije chainflex M akbela, koje je igus prvi put predstavio 2013. godine. Od tada se puno toga dogodilo ne samo u strojarstvu, već i u razvoju kabela. Zbog sve veće automatizacije u industriji, potrebni su sve brži i brži strojevi. U skladu s tim, potreban je razvoj lakših i manjih kabela za smanjenje velike ubrzane mase. Zato igus želi dalje razvijati svoju isplativu seriju kabela bez povećanja troškova. Prvi proboj dogodio se 2015.: umjesto milijun zajamčenih ciklusa, proizvođač obećava radni vijek od preko pet milijuna ciklusa, i sve po istoj cijeni.

Upravo na vrijeme za SPS, igus je predstavio svoj sljedeći razvojni uspjeh: „Zahvaljujući novom strukturalnom dizajnu, možemo proizvesti upravljačke kabele serije M koji su do 20 posto tanji. Naši kupci imaju koristi od toga jer kabeli imaju manji polumjer savijanja i zauzimaju manje prostora u energetskom lancu. Korisnik na taj način može uštedjeti troškove ", objašnjava Rainer Rössel, voditelj fleksibilnih kabela u tvrtki igus GmbH. Nova serija chainflex M kabela sada je dostupna kao kontrolni kabeli s PVC (CF880 / CF881) ili igusPUR vanjskim plaštom (CF890 / CF891) sa ili bez oklopa. Kabeli su vrlo pogodni, na primjer, na jednostavnim klasičnim strojevima poput obrade kamena, papira ili drva.

Pouzdanost garantirana po isplativoj cijeni

Više od 25 godina tvrtka igus bila je stručnjak za razvoj kabela namijenjenih za upotrebu u energetskom lancu. Tvrtka testira svoje proizvode pod realnim uvjetima u vlastitom labaratoriju za testiranje površine od 3.800 četvornih metara u Kölnu - i ti testovi prolaze sve dok potpuno ne uspiju. igus već četiri godine ulaže u daljnji razvoj i dugoročno testiranje svoje serije kabela chainflex M. Laboratorijska ispitivanja pokazala su da kabeli lako podnose pet milijuna ciklusa. Na sve kablove, uključujući optimiziranu seriju chainflex M, tvrtka igus izdaje jedinstveno jamstvo od 36 mjeseci širom svijeta na temelju svojih testnih podataka.