Pametno održavanje za pumpe sa otvorenim usisnim lijevkom!

Njemačka kompanija SEEPEX proširuje koncepte pametnog održavanja sa pogonskim zajedničkim pristupom za pumpe sa otvorenim usisnim lijevkom.

Posebnost pumpe sa usisnim lijevkom je transport viskoznih proizvoda male protočnosti. Održavanje ove vrste pumpi bilo je dugotrajno i komplicirano zbog ventila i usisnog lijevka koji ometaju pristup pumpi.

Da bi riješila taj problem, njemačka kompanija SEEPEX uvela je patentiranu tehnologiju jednostavnog pristupa pogonu (DJA) u neke od raspona pumpi sa otvorenim usisnim lijevkom, značajno smanjujući vrijeme i troškove održavanja. Između usinog lijevka i zvona  na valjcima je odvojivo zajedničko kućište, koje omogućava pristup pogonskom spojnom zglobu. Mehaničko brtvljenje, priključna osovina i pogon mogu se brzo instalirati ili uklanjati na licu mjesta - bez uklanjanja usisnog lijevka, mehaničkog puža ili spoja na strani rotora. Navedeno pojednostavljuje rad i smanjuje održavanje i zastoje od tri do četiri dana na manje od jednog dana, čime se značajno smanjuju troškovi. Redovna, jednostavna i brza provjera, za preventivno održavanje komponenata pumpe sada je također moguća u bilo kojem trenutku.

Ovisno o rasponu, također je moguće zamijeniti mehanički puž bez demontaže usisnog lijevka i zone kompresije. Uz DJA, pumpa se sada može prvi put demontirati sa pogonske strane. Uklanjanje dijelova i upotreba teških dizalica su prošlost:

Prednosti "Drive Joint Access" pristupa:

In situ usluga:

  • Nema uklanjanja cjevovoda, nema teške opreme za dizanje

Znatno smanjeni troškovi održavanja:

  • Nema rastavljanja rotora / statora, mehaničkog vijaka i spremnika

Preventivni remont:

  • Redovna, jednostavna i brza provjera spojnih djelova

Duži rad:

  • Proaktivan pregled i održavanje dijelova sa pogonske strane osiguravaju nesmetan rad.