Predvidite kvar Vašeg stroja unaprijed i zamijenite dijelove na vrijeme!

Procijenite podatke o stroju sa novim modulom za komunikaciju igus!

Modul icom.plus omogućuje predvidljivo održavanje sa fleksibilnom integracijom podataka za visoku IT sigurnost.

Sposobnost predviđanja i planiranja održavanja cilj je koji njemačka kompanija igus nastoji postići svojim pametnim plastičnim rješenjima. Inteligentni senzori mjere trošenje energetskih lanaca, prstenastih ležajeva i linearnih vodilica. Sa novim komunikacijskim modulom icom.plus, kupac sada može odlučiti u koji oblik želi uključiti dobivene podatke sa senzora. Od offline verzije za restriktivna okruženja do povezivanja vrijednosti sa igus poslužiteljem za automatsko naručivanje rezervnih dijelova, korisnik može slobodno integrirati i čitati svoje podatke.

Pod imenom isense, igus nosi senzore različitih vrsta koji detektiraju stanje igus komponenti kao što su kabeli ili energetski lanci (“gusjenice za kabele”). Oni, između ostalog, mjere trošenje tijekom rada i upozoravaju korisnika dovoljno rano da planiraju popravak ili zamjenu. Povezivanjem sa ICOM komunikacijskim modulom, podaci se prenose u inteligentni sustav. Modul se može spojiti na sve igus senzore.

Kada su izmjerene vrijednosti iz senzora prenesene u modul ICOM, one se moraju "interpretirati", tj. razumjeti da bi se generirale upute iz istog. Do sada je to bilo moguće putem veze sa igus “cloud”-om. Međutim, zbog sve veće važnosti IT sigurnosti, brojne se tvrtke sve više oslanjaju na razvoj vlastitih SCADA sustava, zbog čega je igus sada unaprijedio svoj koncentrator podataka u icom.plus. Sa novim modulom, korisnik može integrirati podatke na način koji najbolje odgovara njihovoj opremi.

Fleksibilna podatkovna veza kroz novi 3-u-1 modul

icom.plus je programiran preko igus online konfiguracija sa početnim algoritmima trajanja. Posebna značajka: novi komunikacijski modul može raditi offline na zahtjev kupca, nakon mrežne instalacije, bez funkcije ažuriranja. U ovom "polu-izvanmrežnom" slučaju, tijekom početne "faze učenja", uređaj zahtijeva privremeni, kratkoročni, siguran pristup IoT igus poslužitelju, kako bi odgovarao algoritmima izračuna stvarnom kretanju i profilu okoliša aplikacije klijenta. U vrlo restriktivnim područjima, ažuriranje se također može obaviti od početka preko medija za pohranu potpuno offline. Na taj način korisnik može fleksibilno dizajnirati povezivanje modula i njihovih podataka i uspostaviti ravnotežu između maksimiziranja vremena izvođenja i IT sigurnosti. Profil gibanja potreban za izračun preporuke za održavanje očitava se izravno iz upravljačkog sustava preko sabirničkog sustava stroja. Na isti način, informacije o broju dana do sljedećeg preporučenog održavanja i slobodno definiranih upozoravajućih poruka o neuobičajenim promjenama podataka senzora prenose se na PLC kontrolu. Korisničke informacije pružaju se izravno putem nadzornika sustava ili putem SCADA sustava specifičnih za korisnika.

Predvidljivo održavanje spajanjem na igus poslužitelj

Sa internetskom vezom icom.plus, kontinuirano usklađivanje izraza radnog vijeka sa igus oblakom odvija se kako bi se omogućilo maksimalno vrijeme rada sustava sa minimalnim rizikom kvara. Podaci u oblaku oslanjaju se na 10 milijardi ispitnih ciklusa energetskih lanaca i kabela koji se izvode u vlastitom laboratoriju za ispitivanje od 2,750 četvornih metara, a zahvaljujući strojnom učenju i AI-u, igus može pružiti precizne informacije o trajnosti korištenih rješenja i o potrebnoj zamjeni unaprijed.