Rotacijski pokreti do 7.000 stupnjeva u izuzetno malim prostorima uz pomoć twisterband HD energetskog lanca!

Sigurno i bez prekida rotirajte kablove i crijeva za energiju, podatke i medije na velikim brzinama!

igus je razvio twisterband HD energetski lanac tako da se kabeli i cijevi mogu sigurno i pouzdano voditi, čak i tijekom rotacijskih pokreta. Lagani energetski lanac vrlo je stabilan, lako se puni i može se nositi sa brzinama rotiranja do 180 stupnjeva u sekundi. Rotira se oko vlastite osi. Zbog dugog radnog vijeka ove serije energetskih lanaca, igus je sada dodao još dvije veličine u twisterband HD liniju proizvoda, a ove nove veličine namijenjene su posebno malim instalacijskim prostorima.

Velika brzina rotacije i mali prostor za ugradnju znače da su energetski kablovi, podatkovni kablovi i crijeva izloženi velikom stresu. Kompaktna i pouzdana rješenja posebno se traže u slučaju malih instalacijskih prostora poput strojnih alata, pa je igus svojoj twisterband HD seriji energetskih lanaca dodao dvije nove veličine. Serija za opskrbu energijom već se uspješno koristi u strojevima za obradu drveta, kao i u uređajima za postavljanje obradaka u automobilskoj industriji.

Sa twisterband energetskim lancem ("gusjenicom za kabele") mogući su rotacijski pokreti do 7000 stupnjeva na vodoravnoj ravnini i 3.000 stupnjeva na okomitoj ravnini u izuzetno malom prostoru, čak i pri brzinama do 180 stupnjeva u sekundi. Klizni prsteni se stoga mogu zamijeniti u slučaju ograničenog kuta rotacije. Različite medijske linije, kao i sabirnice ili čak tekućine mogu se voditi jednim sustavom lako, ekonomično i bez ikakvih prekida. Unutarnja kompaktna visina novih veličina je 11 i 18 milimetara: optimalno za vrlo male instalacijske prostore, poput rotacijskih stolova ili robota.

Visoka čvrstoća zbog posebnih tehničkih karakteristika dizajna

Twisterband HD energetski lanac vrlo je tanak, lagan i uklapa se odlično oko vlastite osi rotacije. Energetski lanac sastoji se od pojedinačnih karika koje se međusobno mogu povezati pomoću principa zatezanja i spajanja. Navedeno rezultira definiranim polumjerom savijanja i istovremeno osigurava veću stabilnost. Rješenje za opskrbu energijom izrađeno je od tribo polimera koji ne zahtijevaju održavanje, u koji je ugrađen materijal ojačan staklenim vlaknom. Kao rezultat toga, twisterband HD energetski lanac ima dugi radni vijek.

Sustav opskrbe energijom se zbog svoje modularne strukture može produžiti ili skratiti po želji. Kabeli se mogu lako umetnuti u sustav za vođenje i mogu ih bilo kada zamijeniti ili produžiti, što je dodatna prednost u odnosu na klizne prstenove. Serija Twisterband HD energetskih lanaca trenutno je dostupna izravno sa zaliha u ukupno četiri veličine, sa vanjskim promjerom od 140 do 500 milimetara.

Sigurno i bez prekida rotirajte energiju, podatke i medije u vrlo malim prostorima novim kompaktnim dimenzijama twisterband HD energetskih lanaca iz igusa!