Serija energetskih lanaca E2.1 smanjuje buku za 10 dB i vrijeme montaže za 50%!

Tiši, jači i brže se pune: Novi igus energetski lanci za male i srednje veličine!

Novi raspon E2.1 energetskih lanaca koji je prethodno bio dostupan samo za skupe specijalne lance, sada je postao standard u igusu. Novi asortiman odlikuje se dugim radnim vijekom, vrlo tihim radom i jednostavnim punjenjem u nekoliko sekundi, što korisniku štedi 50% vremena instalacije. Istodobno, nova serija energetskih lanaca (“gusjenica za kabele”) za srednja opterećenja zadovoljava potrebe stroja, a ne obrnuto. U budućnosti će korisnici moći izabrati idealan energetski lanac ili energetsku cijev za pouzdano vođenje kablova od preko 850 alternativa.

Više prostora za ugradnju, lako punjenje i sklapanje, kao i dugi radni vijek samo su neke od prednosti koje nudi igus E2.1 serija zaštita za kabele. Ova nova generacija dvodjelnih energetskih lanaca razvijena je kako bi se poboljšala prethodna serija E2 / 000, koja se pokazala pouzdanom više od 15 godina. Serija energetskih lanaca E2.1 nudi iznimno brzo punjenje sa strane ili od vrha - duž unutarnjeg ili vanjskog radijusa, pomoću otvarača za energetski lanac ili odvijača. Na taj se način 1 metar energetskog lanca može otvoriti u samo 2 sekunde. Zahvaljujući ovim značajkama, energetski lanac E2.1 je idealan za upotrebu u općim inženjerskim, drvno-prerađivačkim i metaloprerađivačkim djelatnostima te u konstrukciji alatnih strojeva. Uz unutarnju visinu od 10, 15 i 26 milimetara, korisnici mogu imati i unutarnju visinu od 38 i 48 milimetara.

Tihi rad zahvaljujući inovativnom dizajnu kočnica

Posebna značajka dizajna novog E2.1 energetskog lanca je jedinstvena kočnica u obliku leće na “stop-dog” mjestu karika lanca. Navedeno osigurava posebno tiho kretanje energetskog lanca uz niske vibracije i buku. U usporedbi sa prethodnom generacijom, buka se smanjuje do 10 dB zahvaljujući ovom inovativnom dizajnu kočnica. Serija E2.1 je do 15 dB tiša od usporedivih energetskih lanaca na tržištu. To su dokazali testovi na 2 m/s u izoliranoj komori zvuka u igus laboratoriju za testiranje veličine 2,750 četvornih metara.

Individualna opskrba energijom zahvaljujući maksimalnoj fleksibilnosti

Osim toga, energetski lanci imaju optimizirani interijer, koji nudi još više prostora sa istom vanjskom visinom u usporedbi sa serijom E2/000. Kako bi odgovarao dizajnu unutrašnjosti lanca, igus nudi kompletan raspon unutarnjeg odvajanja koji se sastoji od separatora sa zaobljenim rubovima za dugi radni vijek crijeva i kabela. Montaža unutarnjeg odvajanja sa tankim separatorima je do 50% brža od prijašnjih rješenja, čime se osigurava još brže konfekcioniranje.

Za primjene na bočnim stranama postoje usadni separatori koji osiguravaju prilagođenost. Razdjelnik urezivanja zahvaća u usku integriranu mrežu na poprečnoj prečki i jamči sigurno prianjanje. Sa odgovarajućim fleksibilnim chainflex kabelima i konektorima, E2.1 je dostupan kao cjelovito, spremno za spajanje, energetsko rješenje za sve strojarske inženjere širom svijeta. Osim E2.1 asortimana, ovi energetski lanci su također dostupni kao zatvorene energetske cijevi u rasponu R2.1, koje imaju iste značajke dizajna kao E2.1. E2.1 je također opremljen QR kodom. Integriran izravno u energetski lanac, on nudi strojarima online informacije o energetskom lancu, uključujući upute za montažu, ili kako prepoznati i naručiti rezervne dijelove, uz brzo skeniranje pomoću pametnog telefona ili tableta.