Sigurna zaštita za najnoviju generaciju motora sa novim igus materijalom za kabele!

Novi izolacijski materijal iz igusa za chainflex servo i motorne kabele može izdržati specijalne toplinske i električne zahtjeve najnovijih generacija motora!

Optimizirana izolacija chainflex VFD motornih i servo kabela za upotrebu u energetskom lancu, zahvaljujući novom polimeru visokih performansi.

Trend za varijabilne frekvencijske pogone (VFD) se kreće prema kompaktnijim pogonima sa istom ili većom snagom i iznimno visokim prekidačkim točnostima frekvencijskih pretvarača. Kao rezultat, prilikom odabira kabela korisnik ne samo da mora obratiti pozornost na ispravnu kombinaciju broja žila i poprečnih presjeka, nego i na električne specifikacije kabela. Zbog toga je igus razvio materijal koji zadovoljava nove izazove za najnoviju generaciju motornih i servo kabela. U testu je kabel bio u stanju izdržati radijus savijanja od 7,2 x d tijekom 45 milijuna poteza.

Od malih do velikih: trend u tehnologiji motora kreće se prema sve kompaktnijim VFD motorima sa istim ili višim performansama od njihovih prethodnika. Manji, plastično izolirani konektori za napajanje, kao što su M16 ili M18, sve se više koriste za nove dizajne motore kako bi mogli iskoristiti sve svoje prednosti. Kompaktnija konstrukcija motora može rezultirati višim temperaturama unutar sustava, u usporedbi sa većim rasponima istih motora.

Rezultat je taj da se kabel zagrijava preko kontakata priključaka (konektora). Iako kratkoročno nema posljedica za motor i spojene komponente, dugoročno se mogu pojaviti ozbiljni problemi. Ukoliko izolacijski material kabela ne izdrži dugoročno povišene temperature, može doći do kratkog spoja unutar kabela I u blizini priključaka, što u najgorem slučaju može dovesti do požara. Stoga izolacijski materijal ima novu središnju ulogu u odabiru ispravnih servo i motornih kabela.

Ispitani izolacijski materijal za najnovije servo motore

Nakon petogodišnjeg razvoja i razdoblja testiranja, igus sada nudi rješenje za sprječavanje izolacije i posljedične štete na kompaktnim motorima, u obliku novog izolacijskog materijala za svoje chainflex VFD motorne i servo kabele. Zahvaljujući stručnosti u području novih polimera visokih performansi, njemačka kompanija igus uspila je razviti novi materijal koji je uspješno prošao opsežne laboratorijske i praktične testove. Na primjer, u testu 5034, servo kabel CF29 s radijusom savijanja od 7,2xd izdržao je više od 45 milijuna poteza. Novi materijal, za razliku od ostalih uobičajenih materijala, zadovoljava povećane toplinske zahtjeve najnovijih generacija motora. Navedeno čini igus jedinim dobavljačem na globalnom tržištu koji nudi dugoročno testirane serije VFD motornih i servo kabela za kontinuiranu upotrebu u energetskim lancima (“nosačima kabela”), koji zadovoljavaju specifične toplinske i električne zahtjeve najnovijih generacija pretvarača.

Najveći izbor kabela testiran i sa garancijom do 36 mjeseci

Serija igus kabela podvrgnuta je opsežnim ispitivanjima u stvarnim uvjetima u vlastitom igus laboratoriju za testiranje u 2,750 četvornih metara. Dobiveni podaci omogućili su igusu da postane jedini proizvođač na tržištu koji nudi garanciju do 36 mjeseci za cijeli raspon kabela.  

Pogledajte sve kabele za energetske lance ("gusjenice za kabele") iz naše ponude!