Vodite podatke, energiju, tekućine i zrak u vrlo uskim prostorima uz pomoć igus energetskih lanaca!

Zahvaljujući igus pametnom "micro flizz" sustavu napajanja, kabeli i crijeva se pouzdano kreću pri visokim brzinama!

Vođenje podataka i medija u uskim prostorima pri velikim brzinama veliki je izazov za brojne korisnike, primjerice u intralogistici. Uz mikro flizz, igus nudi kompaktan sustav opskrbe energijom za hod do 100 metara. Sastoji se od energetskog lanca ("nosača kabela"), fleksibilnih chainflex kabela za uske radijuse savijanja i aluminijskog vodiča. Mikro flizz se sada može koristiti i sa novim pametnim CF.D sustavom. On unaprijed nadzire karakteristike prijenosa podataka kabela i odmah upozorava na kvar.

Uski kompaktni prostori i brzo kretanje u trakama, kao što su skladišne i povratne jedinice, uobičajeni su scenariji za sustave sabirnica. Njihov veliki nedostatak: oni se obično mogu koristiti samo za prijenos energije. Kako bi se istovremeno mogli opskrbljivati ne samo energijom nego i podacima, tekućinama i zrakom u horizontalnom i vertikalnom smjeru, igus je razvio mikro flizz sustav opskrbe energijom. Pri tome su moguće brzine kretanja do 6 m/s i ubrzanja do 4 m/s2.

Pametna plastika unaprijed otkriva promjene u prijenosnim karakteristikama kabela i pruža pravovremene informacije o bitnoj zamjeni. Stoga se održavanje planira unaprijed i izbjegava se neočekivano isključivanje.

Modularni sustav koji se lako čisti

Glavna prednost micro flizza, uz opcionalno inteligentno nadgledanje, je njegova posebna konstrukcija. Integrirana "bočna krila" čvrsto drže energetski lanac ("plastičnu gusjenicu za kabele") u rastegnutom stanju u svakom trenutku u posebnom utoru u gornjem i donjem dijelu “kanala”. Zajedno sa plastičnim oprugama na prečkama eneregetskog lanca, one omogućuju tiho i “meko” rolanje. To znači da se značajno smanjuju trenje, trošenje, potrošnja energije i buka. Još jedna prednost: Zahvaljujući modularnom dizajnu, sustav je lako dostupan i lako se čisti. Stoga je i upotreba micro flizza idealna za području farmacije i proizvodnje hrane. Sustav energetskih lanaca dostupan je u tri različite veličine, ovisno o promjeru kabela.

Pogledajte sve energetske lance iz naše ponude!